Domov News Hyundai si pre Európu pripravil špecialitu. Prichádza Genesis G70 Shooting Brake.

Hyundai si pre Európu pripravil špecialitu. Prichádza Genesis G70 Shooting Brake.

Luxusná odnož automobilky Hyundai vstupuje na európsky trh. Na začiatok pre nás pripravili Genesis G70 Shooting Brake. Modelom špeciálne pre európskych zákazníkov dokazuje, že to v Európe myslí smrteľne vážne. 

Genesis G70 Shooting Brake

Minulý týždeň sme priniesli informáciu, že Genesis hlási príchod do Európy. Teraz nám Genesis predstavuje aj model špeciálne vyvinutý pre európskeho zákazníka. Genesis G70 Shooting Brake rozhodne zaujme.

My sa ho zatiaľ nedočkáme.

Je síce pravda, že Genesis prichádza do Európy, nie však na slovenský trh. Na začiatok sa automobilka rozhodla usídliť v troch krajinách Európy. Konkrétne vo Veľkej Británií, Nemecku a Švajčiarsku. Čo sa predaja týka, Genesis v tomto smere zastal zaujímavú myšlienku. Autá sa budú predávať online, respektíve vo vybraných špecializovaných predajniach a každý zákazník bude mať svojho osobného asistenta, ktorý sa bude starať o vaše auto. To už od samotnej konfigurácie až po pravidelný servis. Zákazník prvých 5 rokov nebude musieť osobne ísť s autom na prehliadku, ale váš osobný asistent za vás vyrieši vyzdvihnutie vozidla u vás doma a následné doručenie ho naspäť. Zatiaľ nevieme, či bude táto funkcia dostupná aj na Slovensku, ale rozhodne by sa jednalo o veľmi zaujímavú službu zákazníkom.

Špecifický dizajn.

Exkluzívny model pre Európu svojim zovňajškom rozhodne upúta pohľad verejnosti. Praktickejšia verzia luxusného sedanu Genesis G70 vďaka svojej siluete ponúkne o 40 percent viac priestoru v batožinovom priestore. Karoséria Shooting Brake podčiarkuje dynamický exteriér nového modelu. Veľkosťou sú si so sedanom rovné, to znamená celkovú dĺžku 4685mm a šírku 1850mm. V prednej časti dominuje výrazná predná maska, horizontálne delené predné svetlomety a veľmi športovo pôsobiaci predný nárazník. Zadná časť sa nesie v tej istej vlne. Podľa prednej časti aj tu nájdeme horizontálne delené svetlá. Vašim očiam určite neunikne dvojica obrovských koncoviek výfukov. Podľa výzoru by sme novému Genesis G70 Shooting Brake tipovali aspoň 400 koní.

Genesis G70 Shooting Brake
Ponuku motorov zatiaľ nepoznáme. 

Genesis pre svoj nový model paletu motorov zatiaľ nezverejnil, my však predpokladáme, že bude zhodná so sedanom. Ak to tak naozaj bude, dočkáme sa hneď troch motorizácií. Tou najslabšou by mohol byť 2,2 litrový turbodiesel s výkonom 149 kW. Čo sa benzínových motorov týka, základom by mohol byť 2-litrový štvorvalec ktorý by ponúkol výkon slušných 188 kW, no a naopak vrcholnou verziou by mohla byť tá s 3,3 litrovým T-GDI šesťvalcom, ktorý má výkon 274 kW a zato sa rozhodne nemusí hanbiť.

Genesis G70 Shooting Brake
Zatiaľ nepoznáme cenu.

Genesis nám zatiaľ neprezradil na koľko si cenia svoj najnovší model, vieme však, že predaj by mal byť spustený v priebehu roka 2022.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmedia.genesis.com
Predchádzajúci článokTEST KIA Sorento 1,6 T-GDi HEV, sedemmiestny hybrid s americkým nádychom
Nasledujúci článokArrival a Uber sa spojili. Čo majú v pláne ?