Domov News Čakal na Ferrari takmer 2 roky, zničil ho v priebehu pár hodín…

Čakal na Ferrari takmer 2 roky, zničil ho v priebehu pár hodín…

Čakal na Ferrari vyše roka, zničil ho v priebehu pár hodín...

Istý 43-ročný Nemec čakal na vysnívané Ferrari takmer 2 roky. Nevydržalo mu však ani jeden deň.

Niekedy môže mať človek pocit, že sa mu nič nedarí a že je jednoducho celý svet proti nemu. Každý z nás už takéto dni zažil, no len málokto si môže povedať, že výsledkom bola taká obrovská škoda, ako v tomto kurióznom prípade. Istý 43-ročný Nemec čakal na svoje vysnívané Ferrari podľa rôznych zdrojov takmer 2 roky. Keď konečne nastal deň D, šťastie mu prekazila nehoda. Výsledok? 360-tisíc eur vyhodených do vzduchu…

Niekedy je šťastie proti…

Kúpa auta je veľká vec, o to viac, ak ide o petrolheada a o výnimočné (a v tomto prípade aj drahé) auto. Hovoríme o nešťastne kurióznom prípade zo spolkového štátu Hesensko. V hlavnej úlohe bol šťastný 43-ročný majiteľ čisto nového Ferrari F8 Tributo, na ktorého dodanie čakal v poradovníku takmer dva roky.

Ako uvádza polícia nemeckého štátu Hesensko k nehode došlo ešte 13. marca 2021 na diaľnici A5. Podľa správy vodič neprispôsobil jazdu technickému stavu vozovky. Nuž, kombinácia ťažkej nohy, letných pneumatík, mokrých ciest, nízkych teplôt a hlavne výkonu 530 kW (710 koní) na zadnej náprave nebolo to pravé orechové.

Škoda vo výške 366-tisíc eur

Ferrari sa dostalo do šmyku, v následku čoho sa roztočilo a narazilo do zvodidiel. Že to nebol len ťukanec dokazuje aj fakt, že pri náraze sa okrem totálne zničenej prednej časti odtrhlo predné koleso, ktoré sa odrazilo späť do premávky a poškodilo iné okoloidúce auto.

Hoci vodič nebol pri nehode zranený, jeho spolujazdec podľa polície utrpel vážne poranenia, ktoré ale našťastie neboli život ohrozujúce. Pri pohľade na vrak ide o malý zázrak – z auta totiž zostala v podstate len zadná časť. Polícia na mieste predbežne vyčíslila škodu na 366-tisíc eur, a to ako na aute, tak aj na verejnom majetku.

Len pre pripomenutie…

Ferrari F8 Tributo bolo predstavené začiatkom roku 2019 ako nástupca modelu 488 GTB. V strede karosérie ukrýva 4,0-litrový prepĺňaný vidlicový osemvalec s výkonom 530 kW (710 koní) a krútiacim momentom 770 Nm. Z 0 na 100 km/h F8 Tributo zrýchli za 2,9 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 340 km/h. Pri týchto číslach to už treba mať v hlave trochu usporiadané… 🙂

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoforum
Predchádzajúci článokNa trh mieri dvojica nových BMW X3 a X4. Čo môžeme očakávať ?!
Nasledujúci článokAudi má smelý plán a chystá sa na Rally Dakar 2022!