Domov News Hyundai Staria bol videný na cestách! Na extravagantnosti sa neubralo.

Hyundai Staria bol videný na cestách! Na extravagantnosti sa neubralo.

Hyundai Staria je aktuálne jedným z najpreberanejších MPV, ktoré sa má dostať na celosvetový trh. Ako vyzerá pred-produkčný model už vieme, no teraz sa rodinné auto objavilo aj na cestách.

Hyundai Staria sa svetu predstavilo v apríli tohto roka. Už vtedy sme mohli vidieť vďaka snímkam, ako bude vyzerať, no nebolo to ono, keďže sa jednalo iba o render fotiek. Vďaka automobilovému fóru Cochespias sa nám teraz dostávajú do rúk fotky skutočnej Starie. Podľa zachytených záberov bude  auto na ceste naozaj neprehliadnuteľné.

V článku, ktorí sme vám priniesli pred dvoma mesiacmi sme spomínali, že kórejský gigant sa nechal inšpirovať kozmickými telesami. Minimalistické poňatie doplňuje úzka hrana denného svietenia a hlavné svetlomety sú umiestnené v maske chladiča. Futuristickým dojmom pôsobí pochopiteľne aj zadná časť vozidla, hlavne netradičná grafika vertikálnych svetiel.

Publikované snímky nám doprajú aj pohľad do kokpitu tejto lode, takže môžeme aspoň tušiť a predstaviť si, koľko miesta sa vnútri vozidla nachádza. S fyzickými tlačidlami sa môžeme rozlúčiť. Nové rodinné MPV je postavené na platforme N3, ktorú Hyundai zdieľa s Kiou. Rodinná dodávka meria 5.253 mm, je široká 1.997 mm a vysoká 1.990 mm, rázvor kolies je 3.273 mm. Vďaka tak veľkému rázvoru kolies sa určite môžeme tešiť na plnohodnotné sedenie ako pre pasažierov vpredu, tak aj vzadu. Hovorí sa, že kabína má byť vo svete ponúkaná vo verziách s dvoma sedadlami až do ich maximálnej možnosti, teda jedenásť. Na naše trhy by však mali prísť iba verzie s troma a deviatimi miestami.

Čo sa však skrýva pod kapotou zatiaľ nevieme, no pevné veríme, že aj keď Staria pôsobí silno nadčasovým dojmom, tak nebude poháňaná výhradne na elektrinu, ale pod kapotou sa usídli či už benzínová alebo dieselová jednotka. Z dostupných informácií sa špekuluje aj o vodíkovom pohone.

Neostáva nám nič iné, iba čakať ako to naozaj bude. Štart predaja na celo-európskom trhu je naplánovaný na druhú polovicu tohto roku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcochespias.net
Predchádzajúci článokPorsche 911 Turbo dostáva extra porciu výkonu od TechArt-u
Nasledujúci článokLada sa pokúšala predávať luxusné auto. Nechceli ju ani Rusi!