Domov News Mini oslavuje 60. výročie spolupráce s John Cooper Works špeciálnym modelom !

Mini oslavuje 60. výročie spolupráce s John Cooper Works špeciálnym modelom !

Mini zverejnilo výročnú edíciu John Cooper Works, ktorá si pripomína 60 rokov spolupráce s rodinou Cooper.

Celkovo bude vyrobených 740 kusov tohto trojdverového hot hatchu, z ktorých napríklad iba 60 je určených pre „domovskú“ Veľkú Britániu.

Tento limitovaný model si zachováva bežný 2,0-litrový preplňovaný zážihový motor JCW. Tento motor produkuje 228 koní. S maximálnou rýchlosti 250 kilometrov za hodinu zvládne šprint z 0 na 100 km / h za 6,3 s.

Odkaz na bohatú históriu

Výročná edícia je dodávaná s množstvom prvkov na mieru, vrátane laku Rebel Green. Strecha, kľučky dverí, kryty zrkadiel, krúžky svetlometov sú v bielej farbe. Vozidlo dostalo aj biele pruhy kapoty s červenými akcentmi. Na svojich dverách a kapote tiež nesie číslo 74, ako odkaz na Mini Cooper, ktorý v Snettertone vyhral svoju prvú triedu na Lombank Trophy v roku 1961.

JCW Anniversary Edition jazdí na 18-palcových zliatinových diskoch s run-flatovými pneumatikami. Interiéru dominuje pre niekoho obľúbená, pre niekoho menej čierna farba Piano Black. „Dinamica“ čalúnenie sedadiel a prístrojovej dosky obsahuje podpisy troch generácií rodiny Cooper. Nájdete tam podpis od Johna Coopera, jeho syna Johna Juniora a jeho vnuka Charlieho.Ohlásenie špeciálnej edície sa uskutoční v deň, ktorý by mal 98. narodeniny John Cooper Sr.

Bohatá výbava je základ

Medzi ďalšie prvky patrí zatmavené zadné sklo a originálne logo spoločnosti Cooper Car Company na ozdobných lištách prahov dverí, bočných lištách, stĺpikoch C a volante. Ručne písaná tabuľka zaznamenáva individuálne číslo každého vozidla. Nesie nápis „60 rokov Mini Cooper – The Unexpected Underdog“.

Štandardne je vo vozidle dodávaný aj Mini Navigation Plus Pack, ktorý obsahuje väčšiu (8,8 palcovú) centrálnu dotykovú obrazovku, Apple CarPlay, head-up displej, bezdrôtové nabíjanie smartfónov a digitálny prístrojový displej. Patrí k nemu aj balíček Comfort Plus, ktorý pridáva automatickú klimatizáciu, vyhrievané sedadlá, cúvaciu kameru, parkovacieho asistenta a parkovacie senozory vpredu.

Cena šesťstupňovej manuálnej verzie JCW Anniversary Edition je od 33 800 libier, zatiaľ čo osemstupňový automat stojí od 35 300 libier. Cenník pre Európu ešte nebol k dispozícii.  Model už je k dispozícii pre zákazníkov vo Veľkej Británii.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCar
Predchádzajúci článokZlodeji si našli nový cieľ: Dávajte si pozor na kapoty!
Nasledujúci článokTEST Cupra Formentor 1,5 TSI – auto 21. storočia