Domov News Jeep oslavuje 80 rokov ! Prináša zaujímavú limitku !

Jeep oslavuje 80 rokov ! Prináša zaujímavú limitku !

Tento rok si pripomíname 80. výročie značky Jeep. Na oslavu ôsmich desaťročí odolných terénnych vozidiel s pohonom všetkých kolies aktualizovala americká značka svoj dlhoročný model Wrangler a predstavila špeciálnu edíciu 80. výročia.

Jeep Wrangler je známy svojou kombináciou retro inšpirovaného dizajnu a imperiálnych schopností v teréne. Cieľom novej aktualizácie je nadviazať na terénne schopnosti modelu a zároveň zvýšiť bezpečnosť a efektívnosť pri bežnom používaní.

Pre rok 2021 Jeep zefektívnil ponuku Wranglerov, zatiaľ čo jediný  pohonný agregát v ponuke je známy 2,0-litrový preplňovaný benzínový motor. Rovnako ako v predchádzajúcom automobile produkuje 268 koní, vďaka čomu jazdí cez osemstupňovú automatickú prevodovku – manuálna možnosť už nie je k dispozícii.

Smerom k nižším emisiám

Motor je teraz tiež efektívnejší a emituje len 242 g/km CO2. To je v porovnaní s predchádzajúcim autom zníženie o 10 g/km. Špecializovaný terénny Wrangler Rubicon je z hľadiska zostavy najmenej efektívny a z dôvodu zvýšenej hmotnosti a terénnych pneumatík emituje až 271 g/km CO2.

Nový Wrangler štandardne dostane ďalšie bezpečnostné technológie vrátane adaptívneho tempomatu „stop and go“, núdzového brzdenia a automatických funkcií diaľkových svetiel.

Jeep nepriniesol nijaké mechanické vylepšenia, aby zlepšil správanie sa vozidiel 4×4. Namiesto toho sa osobitná pozornosť venovala terénnym systémom Wrangler s radom nových funkcií určených na zvýšenie schopnosti v teréne.

Inžinieri zakomponovali aj riadenie Selec-Speed, ktoré funguje ako tempomat a umožňuje stabilné plazenie po skale. Je spojené spolu s novým upozornením na aktuálnu kontrolu stavu pneumatík. Vodič tak môže pomocou 8,4-palcového displeja infotainmentu znížiť tlak v pneumatikách a zlepšiť tak trakciu.

V špecifikácii Rubicon dostane Wrangler nový režim Off-Road +. Ten prináša jedinečné kalibrácie hnacieho ústrojenstva a podvozku šité na mieru pre jazdu v teréne. Systém je vyladený pre jazdu na piesku vo vysokom rozsahu a pre plazenie sa v nízkom rozsahu. Upravuje ABS, kontrolu stability, kontrolu trakcie, odozvu plynu a mapovanie prevodovky.

Limitka má niečo naviac

Nový Wrangler je k dispozícii v rôznych nových farbách laku, napríklad Hydro Blue, Snazzberry a Sarge Green. Rubicon môžete dostať aj v obmedzenom množstve kusov vo farbe “Nacho orange”. Nová edícia 80. výročia Wrangler dostáva ešte ďalšie vylepšenia. Limitovaný model má mriežku chladiča v neutrálnej šedej metalíze. Maska plne obklopuje svetlomety a hmlové svetlá. Táto limitka dostala aj jedinečné 18-palcové kolesá s detailmi z granitového krištáľu.

Dizajnéri osadili tiež full LED svetlomety spolu so strechou vo farbe karosérie a plaketkou s odkazom 80. výročia na podbehoch predných kolies. Unikátny štítok na zadných dverách batožinového priestoru vyznačuje aj špeciálny model. Sedadlá vo vnútri dizajnéri potiahli čiernou kožou a môžu sa pochváliť volfrámovým prešívaním a tiež logom 80. výročia. Palubná doska je tiež potiahnutá kožou s kontrastným prešívaním a vo výbave sú odolné rohože z berberského koberca.

Tento odkaz na 80 rokov značky disponuje najnovšou interiérovou technológiou Jeep. Patrí sem 8,4-palcová dotyková obrazovka infotainmentu s navigáciou, Apple CarPlay a Android Auto, spolu s deviatimi reproduktormi. Zahŕňa tiež množstvo bezpečnostných prvkov, ako napríklad sledovanie mŕtveho uhla, zadnú parkovaciu kameru, predné a zadné parkovacie senzory a výstrahu pred kolíziou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokPlány sú naozaj veľké. Briti údajne pracujú na výkonnejšej verzii Defenderu
Nasledujúci článokTEST Honda Goldwing. Luxusná motorka, ktorá výbavou schová do vačku aj dnešné autá!