Domov News Záplavy v Nemecku sa podpísali aj na kultových BMW

Záplavy v Nemecku sa podpísali aj na kultových BMW

Záplavy v Nemecku majú ďalšie obete: Kultové autá

Pred pár týždňami svet obleteli fotografie, ktoré demonštrovali silu prírody. Záplavy v Nemecku napáchali obrovské majetkové škody aj na kultových autách.

Záplavy v Nemecku si v júli vyžiadali takmer 200 obetí. V kontraste so stratami na ľudských životoch sú majetkové škody zanedbateľné, no nasledujúce fotografie, ktoré zverejnili nemecké poisťovne, skvelo demonštrujú silu prírody.

Sila prírody

K prírodnej katastrofe došlo v noci zo 14. na 15. júla 2021 v západonemeckých krajinách Severné Porýnie-Vesfálsko a Porýnie-Falcko, ale aj v susednom Holandsku či Belgicku. Výsledkom ničivých povodní boli aj zosuvy pôdy, ku ktorým došlo v dôsledku premočenia podložia. A to dokonca také masívne, že po jednom z nich v oblasti mesta Erfstadt zostal mohutný kráter.

Nemecko hovorí o najhoršej katastrofe od druhej svetovej vojny. Tento prívlastok podčiarkuje aj 180 stratených ľudských životov či 150 nezvestných. Materiálne následky katastrofy ukazujú mnohé videá. Mnohé zničené dediny pripomínali skôr vyčíanie tsunami ako povodne.

Flooding in Germany: Ministry of Defense issues military disaster alert | DW News

Následky

Niekoľko nemeckých poisťovní sa preto rozhodlo zverejniť fotografie zničených vozidiel. Po záplavách ostali plné vody, bahna a iného materiálu. Podľa dostupných informácií je len veľmi malá pravdepodobnosť, že vozidlá na fotografiách sa niekedy znova dostanú do premávky. Teda minimálne nie v pôvodnom stave – poisťovne ich totiž posielajú do aukcií, kde majú poslúžiť ako zbierka náhradných dielov a vdýchnuť tak život iným kúskom.

Pri pohľade na fotogalériu nižšie je vidieť, že automobilovými „obeťami“ sa nestali len modely, ktoré stretávame každý deň na cestách. Naopak, odpísané je napríklad aj kultové BMW M3 generácie E30, Z3 M Coupé, rad 3 generácie E30 kabriolet, niekoľko moderných M3 a M4, no zrejme najdrahším zničeným autom na zverjnených fotografiách je BMW Z8.

Ide o roadster zo začiatku nového tisícročia, ktorý pod kapotou ukrýva vidlicový 4,9-litrový osemvalec pôvodom z BMW M5 generácie E39. Spojený je výhradne s manuálnou prevodovkou a výkon 294 kW (400 koní) posiela na zadnú nápravu. Najlacnejší kúsok sa aktuálne na inzertnom portáli mobile.de predáva za približne 155-tisíc eur…

Fotogaléria

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokPorsche 911 GT2 RS Clubsport 25, limitka, ktorú naozaj chcete vlastniť
Nasledujúci článokZa uzavretú diaľnicu D3 môže Slovensko získať 5 miliónov eur. Vieme ktorý seriál sa tam bude natáčať