Domov News Honda HR-V má slovenské ceny. Predobjednávky boli spustené

Honda HR-V má slovenské ceny. Predobjednávky boli spustené

Honda vyšla na trh so svojimi cenami pre kompaktné SUV s označením HR-V. Prichádza s technológiou e:HEV, ako sa zaviazala.

Kompaktné SUV japonskej automobilky Honda HR-V bolo predstavené koncom apríla aktuálneho roku. Novinka sa na európskom trhu má objaviť začiatkom roku 2022, kde prvé objednávky boli prednedávnom spustené.

Poďme na ceny

Prvou výbavou je výbava Elegance, ktorá začína na 26.990 €. Táto výbava už v štandarde ponúkne full-LED svetlomety automatickú klimatizáciu, 18“ kolesá, podporu Apple CarPlay spolu s AndroidAutom a taktiež adaptívny tempomat.

Nad už teraz bohatou základnou výbavou je výbava Advance, ktorá bude začínať na sume 29.490 €. Tá na rozdiel od výbavy Elegance bude mať k dispozícií aj elektricky ovládateľné piate dvere, aj s možnosťou bezdotykového otvárania, či zatvárania po vzdialení sa od vozidla. Advance ponúkne aj dvojzónovú automatickú klimatizáciu, syntetickú kožu, či vyhrievaný volant.

Vrcholom HR-V bude výbava Advance Style. Tá štartuje na sume 31.990 €. Tu sa budete môcť tešiť na prémiový audiosystém, charakteristické prvky akými bude napríklad dvojtónové prevedenie farby karosérie a štýlové interiérové doplnky.

Nová Honda HR-V je postavená na „základoch“ nového Jazzu, na platforme Global Small. Oproti aktuálnej dosluhujúcej generácií je vo svetlej výške o jeden centimeter vyššie, no celková výška karosérie je o 2 cm menšia. Jazz sa radí medzi kráľov priestoru svojej triedy, o čom sme sa nie jeden raz presvedčili. HR-V s Jazz-om zdieľa aj rovnakú pohonnú jednotku, no s vyšším výkonom.

Pod kapotou Hondy HR-V sa bude nachádzať motor e:HEV s výkonom 96 kW / 131 koní a maximálnym krútiacim momentom 253 Nm. Maximálna rýchlosť je 170 km/h a z pokoja na 100 km/h vyštartuje v priebehu 10,6 sekundy. Čo sa týka spotreby, podľa smernice WLTP má novinka „papať“ iba 5,4 litra na 100 km.

HR-V bude mať aj vylepšený systém sledovania pri cúvaní, ktorý využíva radarové snímače na zadnej strane. Chýbať nebude pri „menšom SUV“ ani asistent zjazdu z kompca Hill Descent Control. Tento systém sa do HR-V v Európe dostane vôbec po prvý raz a reaguje od rýchlosti 3 km/h.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhonda.sk
Predchádzajúci článokE-palivá od Porsche možno udržia nažive spaľovacie motory
Nasledujúci článokOffroadisti tešte sa, prichádza Ford Bronco Raptor