Domov News BMW čoskoro príde s ostrým modelom M4 GT4. Čo už vieme?

BMW čoskoro príde s ostrým modelom M4 GT4. Čo už vieme?

Bavorská automobilka BMW nezaháľa a pripravuje stále nové modely pre svojich zákazníkov. Tentokrát sa podarilo odhaliť detaily závodného modelu M4 GT4.

BMW jednoducho má jednoznačnú predstavu o vývoji svojich nových vozidiel. Koniec koncov hovorí o tom aj len nedávno predstavený koncept BMW Concept XM, ktorý má pod kapotou nadupaných 750 koní. No a rovnako ak nie viac nadupaný model M4 GT4 dorazí už čoskoro. Už budúci rok sa teda záujemcovia o tento závodný špeciál môžu tešiť a pripravovať svoje peňaženky. Nízku cenu nečakajte.

BMW M4 GT4 je závodný špeciál a právom sa radí medzi prémiové športové vozidlá. Stojí na základoch sériovo vyrábaného modelu BMW M4 F82, ktorý  predstavili ešte v roku 2017. Nuž a nový plánovaný ostrý model bude stáť na základoch aktuálnej generácie M4 G82. V podstate sa nič iné ani nepredpokladalo.

Nový štýl zadného spojleru

Zatiaľ nám na ilustráciu vizualizácie nového športového závodného BMW musí stačiť iba jedna zverejnená fotografia. Evidentné zmeny na prvý pohľad pozornému oku neuniknú. Jednou z najvýraznejších úprav sa javí úplne novo tvarované zadné krídlo v štýle “labutieho krku”. Predchádzajúca generácia disponovala klasickým zadným krídlom, nová volí úchyt krídla z hornej časti.

Okrem zaujímavo dizajnovaného zadného spojleru dostane závodný model BMW M4 GT4 už klasicky vystúpené oblé blatníky. Zadná časť bude doplnená športovým difúzorom a štyrmi koncovkami výfuku. Zvýrazneniu sa nevyhnú ani bočné prahy a predná časť vďaka svojej prepracovanosti zaručí novému závodnému špeciálu čo najlepšiu dynamiku a prítlak. Spodná hrana nárazníka bude doplnená splitterom.

Výkon podľa pravidiel

Aj model BMW M4 GT4 dostane 3,0 litrový radový šesťvalec s dvomi turbami. M4 Comeptition disponuje výkonom až 510 koní, no závodný špeciál musí rešpektovať a držať sa pravidiel FIA, respektíve inej organizácie.

Preto tak jeho presný výkon nemožno aktuálne odhaliť. Kabína vozidla rovnako musí podliehať všetkým normám bezpečnosti a dostane výstuž ochranným rámom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCZ
Predchádzajúci článokBMW Concept XM. Hybrid s V8 pod kapotou a výkonom 750 koní
Nasledujúci článokOpel predstavuje praktický kombík Astra Sports Tourer