Domov News Toto je nové Porsche 911 zmeny sú očividné aj napriek maskovaniu

Toto je nové Porsche 911 zmeny sú očividné aj napriek maskovaniu

Špionážni fotografi zachytili testovanie budúcoročného faceliftovaného Porsche 911 Cabriolet. Napriek maskovaniu sú zmeny na novom Porsche jasne viditeľné. Cieľom nemeckej značky je jemný posun vzhľadu súčasného modelu.

Kamufláž toho veľa nezakryla. Nový kabriolet dostane rovnakú úpravu prednej časti ako model s karosériou typu kupé. Faceliftovaný model 911, ktorý dostane pravdepodobne označenie ako 992.2, dostane o niečo elegantnejšie usporiadanie mriežky vpredu a nové integrované LED denné svetlá. Zatiaľ čo zadný difúzor prepracovali tak, aby vytvoril priestor pre nový stredový výfukový systém. Očakávame tiež rôzne dizajny zliatinových kolies a rozličné farby lakovania karosérie.

Nový infotainment a aj model Safari

Vynovený model 911, ktorý má prísť do v roku 2023, môže ťažiť aj z niekoľkých vylepšení podvozku. Možno najvýznamnejším bodom bude plne digitalizová kabína, ktorá vynechá ikonický analógový otáčkomer uprostred ako v súčasnej generácii.

Vo vnútri sa očakáva, že faceliftovaná 911 si zachová rovnaké základné usporiadanie ako existujúce auto. Bude tiež ťažiť z najnovšieho infotainment systému Porsche PCM 6.0. Tento systém iba nedávno prešiel aktualizáciou, aby zahŕňal streamovanie hudby cez aplikáciu Spotify, bezdrôtové Apple CarPlay/Android Auto a vylepšeného hlasového asistenta.

Na radu príde aj špeciálny model Safari. Tento vysoko výkonný model bude dostane oplastovanie karosérie, ktoré pomáha chrániť lak pred poškriabaním pri jazde po nerovnom teréne. Zdá sa, že aj nová 911-ka Safari od Porsche má na oboch stranách vetracie otvory na kapote v štýle modelu GT3. Ide viac o výstrednosť terénneho modelu než o štandardné príslušenstvo v rámci ostatných modelov 911.

Bye Bye analóg

Aktualizovaný športový automobil by sa však mohol posunúť vpred s novým, plne digitálnym prístrojovým panelom. Obdobným tomu v modeli Taycan. Aktuálny model má analógový otáčkomer lemovaný dvoma obrazovkami. Ten by mohol byť nahradený štíhlou zakrivenou obrazovkou, ktorá môže zobrazovať informácie o režime jazdy, mapu pre navigáciu a informácie zo systému nočného videnia vozidla.

Ďalšia 911-ka by mohla dostať vylepšenú sadu senzorov pre pokročilejšie technológie asistenčných systémov. Očakáva sa tiež, že celý rad vylepšení podvozku a ovládania poskytne 992.2 ostrejšie reakcie, keď vodič prevezme plnú kontrolu.

Elektrina klope na dvere

Porsche vylepšilo nastavenie odpruženia a riadenia modelu 911 v rámci predchádzajúcich aktualizácií.  Pravdepodobne bude preladené nastavenie elektrického posilňovača riadenia a úpravou prejdu aj nastavenia podvozku. Do úvahy pripadá prepracovanejšia kalibrácia pre osemstupňovú prevodovku PDK. Pri modeli s označením 992.2 pravdepodobne nedôjde ku významným zmenám hnacieho ústrojenstva.

Zdroj: AutoExpress

Nový model však získa aj hybridný variant pohonu. Dlho očakávaná elektrifikovaná 911-ka bude súčasťou modelového radu 992.2, no realitou sa stane pravdepodobne až s príchodom faceliftu. Elektricky podporovaná 911-ka by tiež mohla produkovať väčší výkon ako 911 Turbo S s výkonom 641 koní a stať sa najsilnejšou dostupnou 911-kou na trhu. Má to však háčik, už bez spaľovacieho motora.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokABT Cupra Formentor VZ5 ešte silnejšia než doteraz! Výkon hovorí za všetko
Nasledujúci článokAuto nemusíte vnímať len ako dopravný prostriedok