Domov News Divízia AMG oslavuje 55.výročie špeciálnym modelom G63

Divízia AMG oslavuje 55.výročie špeciálnym modelom G63

Mercedes Benz a divízia AMG sú zárukou kvality a prémiovosti. Rovnako tak ich autá majú ten jedinečný punc, ako žiadne iné. V dobe, keď slávna divízia AMG oslavuje svoje 55.výročie, sa rozhodli v Affalterbachu vytvoriť unikátny model Mercedes Benz AMG G63 Edition 55.

Ak ste jedným z tých ľudí, ktorí si robia zálusk na Mercedes Benz triedy G máte jedinečnú šancu získať limitku. Ak vnímate takéto vozidlo ako záruku správnej investície, tento model v špeciálnej Edition 55 vám môže pomôcť uchovať hodnotu vašich peňazí. A presne tak, ako divízia AMG patrí k Mercedesu, tak aj toto “Géčko” nesie svoju unikátnosť.

Oslavy ako sa patrí

Ešte v roku 1967, presnejšie 1.júna v meste Aspach vznikla legendárna divízia dvorného úpravcu Mercedesu – AMG. Paradoxom je fakt, že na oslavu tohto výročia si divízia AMG vybrala práve ten najikonickejší a najzbytočnejší model G63. Ak ste si mysleli, že týmto modelom to celé v AMG odpískajú, ste na omyle. V Affalterbachu totiž potvrdili, že toto je iba začiatok a oslavy 55.výročia týmto modelom iba začínajú. Fanúšikovia divízie AMG sa preto môžu tešiť na viacej prírastkov s prívlastkom “limited”.

Špecialitka G63 55 Edition sa bude vyznačovať špeciálnymi lakmi karosérie. Protichodné farby Obsidian Black (čierna) a Manufaktur Opalite White (biela) budú garantovať jedinečnosť tohto modelu. Dizajnové polepy s logom divízie doplnia celkový štýl vozidla. Ďalším signifikantným znakom sa stanú aj kolesá. 22-palcové kované disky kolies, ktoré pozostávajú zo siedmich rozdvojených paprskov vo farbe Matt Tantalum Grey.

Pod kapotou nič nové

Aby to nebolo iba o pozlátku, nezabudlo sa ani na interiér. Výrazne pôsobí kombinácia čiernej a sýto červenej farby kože. Čierna sa nachádza najmä na stredovom tuneli a červená pokrýva priestor sedadiel a výplne dverí. A keďže sa bavíme o kvalite najvyššej akosti, zvolili pre obloženie interiéru vysoko kvalitnú kožu Nappa. Ďalej je interiér vyzdobený rôznymi odkazmi na 55.výročie divízie prostredníctvom rôznych plakiet. Koberčeky dostali červené prešitie a červenou podsvietili aj vonkajšie nášlapné prahy.

V prípade Mercedes AMG G63 Edition 55 nedošlo k žiadnym zmenám pod kapotou. Nájdete tam rovnaký motor s objemom 4,0 litra a dvoma turbami. Celkový výkon dosiahol hodnotu 585 koní a krútiaci moment 850 Nm. Výkon je prenášaný na obe nápravy prostredníctvom 9-stupňového automatu. Ak by vám nestačilo všetko spomenuté, šepká sa aj o verzii 4×4².

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRolls-Royce Dawn a Wraith končia. Bez nástupcu. Nové auto si už neobjednáte
Nasledujúci článokZ historických, ikonických vozidiel sa stali elektromobily. Za všetkým je firma Everrati