Domov News Takto bude vyzerať nová Honda CR-V. Čo o nej ešte vieme?

Takto bude vyzerať nová Honda CR-V. Čo o nej ešte vieme?

Zdroj: Honda

Honda tento rok pracuje na inovácii mnohých svojich modelov z radu SUV, kam patrí aj model CR-V. Len nedávno sme testovali nový model HR-V a nejaké tie novinký majú prísť aj koncom tohto roka. Teraz sa však na radu dostal úspešný model CR-V a Honda dokonca aj zverejnila prvé fotografie modelu CR-V modelového roku 2023.

Zverejnené obrázky ukazujú nový dizajn prednej a zadnej časti kompaktného SUV japonskej značky. Na základe predchádzajúcich špionážnych fotografií sa očakáva, že nové CR-V v porovnaní so súčasným modelom o niečo porastie. Jeho nové predné a zadné svetlá spolu s väčšou maskou chladiča by mu mali dať na ceste väčšie sebavedomie.

Prepracovanejšie hybridné ústrojenstvo

Pri tejto novej generácii bude Honda klásť dôraz na hybridné hnacie ústrojenstvo CR-V viac ako doteraz. Honda totiž má v úmysle, aby sa tento model stal polovicou predajného mixu. Očakáva sa, že nové hybridné nastavenie bude o niečo výkonnejšie ako je súčasné nastavenie modelu CR-V Hybrid. To celkovo dáva systémový výkon 212 koní. Kombinovaná spotreba paliva, by sa mala tiež zlepšiť a tým pádom celková efektivita vozidla narastie.

Zdroj: Honda

Predpokladáme, že nehybridná verzia vozidla CR-V bude rovnaká ako v súčasnosti. Svoje miesto pod kapotou nájde štandardný štvorvalec s objemom 1,5 litra. Možno sa o niečo podarí zdvihnúť výkon a aj krútiaci moment, no presné údaje zatiaľ k dispozícii nemáme. Pravdepodobne sa Honda rozhodne pokračovať v tomto prípade s automatickou prevodovkou a pohonom predných, respektíve všetkých kolies.

Dobrodružnejší a drsnejší vzhľad

Honda tiež pripisuje novému CR-V prívlastky ako „drsnejšie“ a „dobrodružnejšie“ vozidlo. To naznačuje, že môže získať úroveň výbavy z väčších SUV portfolio značky. V prípade novej generácie by došlo pravdepodobne najmä k úprave vzhľadu a dizajnu. Spolu s väčším výberom diskov a možno aj menšími vylepšeniami systému pohonu všetkých kolies alebo režimov pohonu. Existujúce úrovne výbavy aktuálneho modelu by sa tiež mali preniesť aj pre modelový rok 2023. Konkrétnejšie informácie o Honde CR-V sa pravdepodobne dozvieme v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov, vrátane špecifikácií motora, cien a ďalších detailov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCarAndDriver
Predchádzajúci článokNissan Juke Hybrid Rally: pretekárska vizáž mu svedčí, ale s týmto pohonom by ste pretekať nechceli
Nasledujúci článokHľadáte malé mestské vozítko s dostatočným dojazdom a dobrou cenou? Predstavujeme vám Squad