Domov News Najnovšie zobrazenie Apple CarPlay sa rozšíri aj na obrazovku digitálneho prístrojového štítu

Najnovšie zobrazenie Apple CarPlay sa rozšíri aj na obrazovku digitálneho prístrojového štítu

Ďalšia generácia Apple CarPlay dostane novú možnosť zobrazenia. Zobraziť sa bude môcť na viacerých obrazovkách a zároveň zobrazí aj ďalšie veľmi užitočné informácie. Medzi tieto informácie patrí aj rýchlosť jazdy, hladina paliva a mnohé ďalšie. Tento update oznámila spoločnosť Apple len nedávno na svojom podujatí WWDC 2022.

Ďalšia verzia obľúbeného Apple CarPlay dokáže zobraziť obsah na viac ako jednej obrazovke, pričom prevezme zhluky meradiel na zobrazenie rýchlosti jazdy a hladiny paliva a integráciu s funkciami klimatizácie. Vozidlá, ktoré prídu s touto ďalšou verziou CarPlay, sa dostanú na trh už koncom budúceho roka.

Viac obrazoviek, viac možností

Zatiaľ čo vstavané informačno-zábavné systémy sú samozrejmosťou v súčasných nových vozidlách, mnohí vodiči, ak je nimi ich auto vybavené, sa nakoniec viac spoliehajú na Apple CarPlay. Tento spôsob zrkadlenia smartfónu sa stal obľúbeným pre svoje zábavné a navigačné schopnosti. Apple CarPlay má momentálne obmedzenia iba na isté funkcie, ktoré dokáže zobrazovať na stredovej obrazovke infotainmentu vozidla. Čoskoro sa však rozšíri aj za volant, na obrazovky digitálneho kokpitu. Na konferencii Apple Worldwide Developers Conference technologický gigant zo Silicon Valley odhalil aktualizácie pre ďalšiu generáciu Apple CarPlay, ktorá dorazí v blízkej budúcnosti.

Veľkou správou je, že CarPlay skutočne ponúkne oveľa bohatšie využitie. Zobrazovanie obsahu na viacerých obrazovkách prinesie mnohé výhodu. Vďaka novému Apple CarPlay sa vodič dozvie okrem štandardných informácii aj akou rýchlosťou ide, dokáže ovládať klimatizáciu respektíve sledovať hladinu paliva. To však dokáže aj pri štandardnom využití vozidla. Výhodou tak nebude iba zobrazenie rýchlosti a snímanie paliva, do možností pribudnú aj individualizácia zobrazenia pre vodiča.

Pridaj si svoju miniaplikáciu

CarPlay tiež umožní vodičom prispôsobiť si svoje zobrazenie pridaním miniaplikácií. Sem patria aplikácie ako Počasie, alebo Hudba. Používateľ tak má možnosť pridať si tieto miniaplikácie priamo na obrazovku virtuálneho kokpitu. Video zverejnené na Twitteri z konferencie dáva ochutnávku toho, ako bude vyzerať nová grafika CarPlay, a ďalšie informácie prídu už čoskoro. Apple tiež uviedol, že vozidlá, ktoré vybavia ďalšou generáciou CarPlay, prídu na trh koncom budúceho roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCarAndDriver
Predchádzajúci článokNový Fiat Doblo prichádza ako elektromobil. Zostal však verný aj spaľovákom
Nasledujúci článokĎalšia chyba Tesly môže spôsobiť nehodu pri brzdení