Domov News Osvetlenie auta podľa vašich predstáv? Nič nereálne, vďaka novej technológii

Osvetlenie auta podľa vašich predstáv? Nič nereálne, vďaka novej technológii

Magna Breakthrough Lightning

Spoločnosť Magna predstavila nové, revolučné svetlá Magna Breakthrough Lightning, vďaka ktorým budú dizajnéri v automobilovom priemysle opäť slobodní. Stanú sa z áut znova umelecké diela tak, ako tomu bolo kedysi?

Spoločnosť Magna pravdepodobne mnohým ľuďom nič nehovorí. Ide o firmu, ktorá pôsobí viac menej za oponou. Dodáva rôzne diely rôznym výrobcom v automobilovom priemysle a o jej kvalite a spoľahlivosti svedčí aj fakt, že v tomto odvetví pôsobí už od roku 1957. Výrobky tejto kanadskej spoločnosti sa s veľkou pravdepodobnosťou nachádzajú aj vo vašom aute.

Svetlá ako podpis.

Svetlá hrajú na automobiloch veľmi veľkú roľu. O tom, že bez nich by automobily za zníženej viditeľnosti boli prakticky nepoužiteľné sa netreba ani baviť. Svetlá ako také majú svoj obrovský význam aj po vizuálnej stránke. Môžeme si spomenúť napríklad už ikonické Angel eyes v podaní mníchovského BMW, alebo typicky tvarovanú linku LED denného svietenia v prípade švédskeho Volva. Pomaly každá automobilka má svoj typický svetelný podpis, vďaka ktorému už z diaľky dokážete rozoznať o automobil akej značky sa jedná. Vďaka novým svetlám Magna Breakthrough Lightning budú mať dizajnéri oveľa voľnejšie ruky.

Magna Breakthrough Lightning
Doslova revolúcia medzi svetlami.

Za posledné roky sme v automobilovom priemysle zaznamenali obrovské pokroky. Posun vpred sa nevyhol ani svetlám. Všetci si ešte pamätáme halogénové žiarovky, od ktorých sme sa dostali cez xenónové výbojky, LED diódy, OLED diódy až po laserové svetlomety, ktoré stále v dnešných autách nie sú samozrejmosťou. Každá automobilka však na to ide inak. Teraz však všetkých prekvapila kanadská firma, ktorá priniesla revolučné Magna Breakthrough Lightning, ktoré prinášajú množstvo výhod, a môžeme očakávať, že dizajnéri sa s ich používaním začnú doslova blázniť.

Magna Breakthrough Lightning
Dekoratívna funkcia.

Bohužiaľ, hlavnou nevýhodou Magna Breakthrough Lightning je ich nedostatočná svietivosť. Preto, aspoň zatiaľ, pokiaľ je táto technológia len v plienkach, môžeme uvažovať len o jej dekoratívnom využití. Ich hlavnou výhodou je, že sú aplikovateľné prakticky na akúkoľvek časť karosérie. Výrobca túto inováciu odprezentoval na veku batožinového priestoru, lebo táto technológia je na povrchy termoplastických materiálov vrátane polykarbonátu a termoplastických polyolefínov. Vďaka špeciálnemu povlaku dokážete povrch svetiel rozžiariť v podstate do akýchkoľvek farieb a tvarov. Novinku by sme si vedeli predstaviť napríklad ako obrysové svetlá, alebo by sa pomocou nej dala zobrazovať reklama napríklad na firemných vozidlách, miesto polepov. Výrobca očakáva možné začlenenie tejto technológie už počas roka 2023.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmagna.com
Predchádzajúci článokMichelin prišiel s novým nápadom. Nafukovacie plachty, ktoré znižujú emisie
Nasledujúci článokAkčný plán 2.0 – BUS pruhy aj pre elektromobily či siete ultra rýchlych nabíjacích staníc