Domov News Audi predstavilo nový model Q6. Ponúka až 7 miest na sedenie a...

Audi predstavilo nový model Q6. Ponúka až 7 miest na sedenie a je dlhšie než Q7

Audi prináša na trh svoj nový SUV model Q6 a zaradilo ho tak do rodiny modelov s označením Q. Na tomto modeli sa podieľala aj čínska automobilka SAIC Motor, s ktorou koncern VW spolupracuje už dlhšie. Poďme sa novej Q6 pozrieť trošku viac na zúbky.

Bystrému oku a uchu neunikne, že keďže sa na tvorbe modelu Audi Q6 podieľali aj kolegovia z Číny, jej hlavným trhom sa stane práve ten čínsky. Či sa nový SUV model Audi ukáže aj v iných kútoch sveta zatiaľ potvrdené nemáme. Audi Q6 využíva platformu MQB Evo. Zaujme svojou dĺžkou 5 099 milimetrov, šírkou 2 015 milimetrov a výškou 1 784 milimetrov. Veľkosť vnútorného priestoru pre posádku môže naznačiť aj rázvor kolies, ktorý dosahuje 2 980 milimetrov. Zaujímavosťou je, že Q6 svojou dĺžkou prerástla aj hierarchicky vyššie umiestnenú Q7. No treba podotknúť, že prekonáva model Q7 iba dĺžkou, rázvorom už nie.

Dizajn bájnych mýtov

Výrobca sa snaží klásť dôraz na symbiózu nemeckého inžinierstva a čínskeho dizajnu. Dizajn naberal inšpiráciu v bájnej čínskej mytologickej postave Čchi-lin. Táto postava má jeden alebo viac rohov, zelenomodrú šupinatú kožu, telo a kopytá koňa a dračiu hlavu. Celkom divoké, čo poviete ? Aby sme to nebrali všetko len čínskou cestou, na modeli Q6 zostali aj nejaké tie nemecké dizajnérske prvky.

Potenciálni záujemci môžu vyberať z dvoch variant usporiadania interiéru. Svoju Q6 si môžu nakonfigurovať v šesťmiestnom ale aj sedemmiestnom usporiadaní. V oboch prípadoch sú sedadlá umiestnené do troch radov. Palubná doska ponúka klasiku pre majiteľov Audi. Digitálny prístrojový panel s 12,3 palcovou obrazovkou, 10,1 palcový displej infotainment systému a 8,6 palcový displej pred voličom prevodovky. V takto technologicky vybavenom aute nechýba ani head-up displej.

Iba ako štvorkolka

Pod kapotou Q6 sa ocitnú tri motorizácie. Pôjde o 40 TFSI quattro, 45 TFSI quattro a 50 TFSI quattro. Prvé dve majú pod kapotou preplňovaný štvorvalec s objemom 2,0 l a výkon 195 kW respektíve 220 kW. Ich krútiaci moment v prípade slabšej varianty dosiahne 400 Nm a v prípade silnejšej varianty 500 Nm. Posledný menovaný predstavuje 2,5 litrový šesťvalec, no bližšie informácie o výkone zatiaľ neboli zverejnené. Audi Q6 má byť k dispozícii iba s pohonom quattro. Cena sa bude pohybovať približne na úrovni od 73 tisíc až po 95 tisíc eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Mazda 2 Hybrid: Yaris, si to ty?
Nasledujúci článokChorvátsko otvorilo unikátny most, ktorý výrazne skráti cestu na juh krajiny