Domov News Neuveriteľné…Toyota Yaris Cross GR Sport zavíta aj do Európy

Neuveriteľné…Toyota Yaris Cross GR Sport zavíta aj do Európy

Japonská Toyota predstavila svoj športovo ladený kompaktný model SUV Yaris Cross v prevedení GR Sport ešte pár týždňov dozadu. Teraz sa však k slovu hlási ak špecifikácia pre európske trhy, čo znamená, že na tento model sa môžeme tešiť už v priebehu jesene.

Toyota sa rozhodla zahájiť predpredaj modelu Yaris Cross GR Sport v treťom štvrťroku. Otázkou však stále zostáva, na čo sa potenciálny zákazník môže tešiť ? Začnime pekne po poriadku, vecami, ktoré možno vidieť pri pohľade na exteriér vozidla. Neprehliadnuteľné sú 18-palcové zliatinové disky kolies s 10 lúčmi.

Medzi ďalšie športové detaily patrí aj čierne lakovaná exkluzívna predná maska s logom GR. Zadnej časti dominuje športový difúzor pre zvýraznenie dynamických tvarov Yaris Cross GR Sport. Pri konfigurácii modelu Yaris Cross GR Sport si môžete vybrať špecifický a charakteristický šedý lak s názvom Dynamica. Na výber bude možnosť dvojfarebnej kombinácie laku napríklad s čiernou strechou a stĺpikmi.

Interiér zapôsobí

Interiér poteší nových majiteľov Yaris Cross GR Sport športovými sedadlami so šedým čalúnením a červeným prešívaním. Rovnaké prešívanie dizajnéri použili aj na volante a voliči prevodovky. Pri pohľade na výplne dverí zasa dominuje modro-šedý dekor, ktorý použili aj na niektoré oblasti prístrojového štítu. Aby ste náhodou nezabudli, že sedíte v modeli GR Sport, nenápadné logo nájdete aj na hlavových opierkach, volante a na štartovacom tlačítku.

Aby Yaris Cross nebol iba o vizuálnych vylepšeniach, bolo treba urobiť aj funkčné vylepšenia na pocit z jazdy. Lepší jazdný zážitok má za úlohu priniesť odlišne naladený systém odpruženia pre lepšie reakcie riadenia. Odpruženie má za cieľ aj potlačiť nakláňanie vozidla a zlepšiť priľnavosť na vozovku. Treba však podotknúť, že Yaris Cross už v základe ponúka dobré jazdné vlastnosti vďaka podvozkovej platforme s názvom GA-B, svojmu nízkemu ťažisku a tuhosti karosérie.

Istá dávka praktickosti

GR Sport sa zaradí na vrchol výbavových línii nad línie Executive a Adventure. GR Sport ponúkne bohatú výbavu vrátane vyhrievania predných sedadiel, dvojzónovej klimatizácie a systému Toyota T-Mate pre aktívnu bezpečnosť. Toyota Yaris Cross GR Sport ponúkne aj dávku praktickosti s objemom batožinového priestoru 397 litrov a po sklopení zadných sedadiel dosiahne objem až 1 097 litrov. Výhodou sklápania zadných sedadiel je ich možnosť zloženia v pomere 40:20:40.

GR Sport dostane pod kapotu 1,5 litrový hybridný trojvalec s výkonom 85 kW (116 koní). Pri prvotnom uvedení v Európe bude mať model k dispozícii len pohon predných kolies, informácie o dostupnosti pohonu oboch náprav zatiaľ verejnosť nepozná. Všetky bližšie informácie o spotrebe a emisiách sa však dozvieme až pri samotnom uvedení modelu na trh.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz
Predchádzajúci článokMarauder obrnené vozidlo z Afriky stojí toľko čo nový Rolls-Royce
Nasledujúci článokTEST BMW 218d Active Tourer – tentokrát mu dajte šancu