Domov News Limitka z okruhov. Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 je skôr oslavou možného ako...

Limitka z okruhov. Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 je skôr oslavou možného ako serióznym autom

Mercedes-AMG GT3 EDITION-55-SondermodellMercedes-AMG GT3 EDITION 55

Pri príležitosti svojich 55. narodenín uvádza AMG na trh mimoriadne exkluzívne pretekárske vozidlo, ktoré ale nemá homologizáciu FIA.

Počet kusov modelu GT3 EDITION 55 je pevne stanovený na päť. S cieľom garantovať a zdokumentovať túto malú sériu vozidiel bol pre čísla podvozkov piatich exemplárov vytvorený samostatný číselný rad („GT3.190-55“). Okrem toho ponúka tento limitovaný model v porovnaní so základným vozidlom aj množstvo osobitých prvkov. Keďže nemá homologizáciu FIA, a tak sa oficiálne nemôže zúčastniť žiadnych pretekov pod hlavičkou tejto organizácie, mohol prísť s väčším výkonom motora. Optimalizovaný 6,3-litrový motor V8 AMG produkuje 650 koní. Výfuková sústava z inconelu nemá tlmič hluku, takže vytvára ešte výraznejšiu zvukovú kulisu.

Symbolika aj v kabíne

Na dverách je nalakovaný erb Affalterbachu. Logo AMG a logo 55. výročia zdobia zase zadné krídlo. Detaily pripomínajúce významné jubileum sa nachádzajú aj v kokpite. Výšivka na sedadle zobrazuje znak výročia a na stredovej konzole a škrupine sedadla z uhlíkových vlákien je plaketa s nápisom „EDITION 55 – 1 OF 5“. Interiér charakterizuje matná antracitová metalíza, v ktorej sa prelínajú prvky z kompozitu z uhlíkových vlákien. Ďalším vizuálnym prvkom v interiéri sú bezpečnostné pásy so strieborným akcentom.

Mercedes-AMG GT3 EDITION-55-SondermodellMercedes-AMG GT3 EDITION 55

Technickým vrcholom v kokpite modelu Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 je zobrazovacia jednotka údajov najnovšej generácie. Jednotka Bosch DDU 11 disponuje grafickým znázornením s vysokým rozlíšením na zobrazovanie relevantných informácií, ako sú rýchlosť, otáčky, prevádzkové teploty, časy na kolo, ukazovateľ prevodového stupňa či signalizácia radenia smerom hore.

Mercedes-AMG GT3 EDITION-55-SondermodellMercedes-AMG GT3 EDITION 55

Hodinky zdarma

Súčasťou dodávky modelu AMG GT3 je na mieru šitá autoplachta. Ďalšia zaujímavosť pochádza od partnera spoločnosti IWC Schaffhausen. Švajčiarsky výrobca hodiniek vytvoril limitovanú krabičku EDITION 55 obsahujúcu hodinky Pilot’s Watch Chronograph Edition „AMG“. Na zadnej strane puzdra hodiniek z titánu je vyryté číslo podvozku príslušného vozidla.

Mercedes-AMG GT3 EDITION-55-SondermodellMercedes-AMG GT3 EDITION 55

S modelom Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 rozširuje značka Mercedes-AMG svoju ponuku mimoriadnych modelov pri príležitosti 55. výročia značky. Okrem GT3 existujú aj ďalšie edície vozidiel založené na rôznych sériových modeloch od značky Mercedes-AMG, ako napríklad G63 EDITION 55 alebo GLE EDIOTION 55. Predajná cena GT3 EDITION 5 je 625 000 eur bez DPH.

Mercedes-AMG GT3 EDITION-55-SondermodellMercedes-AMG GT3 EDITION 55

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToyota Supra na elektrinu a vodíková Mazda, toto nie je sci-fi
Nasledujúci článokO auto je dôležité starať sa celoročne