Domov News Od polievok k autám – VinFast VF8 mieri do Európy

Od polievok k autám – VinFast VF8 mieri do Európy

Vietnamská automobilka VinFast sa rozhodla svoj model s označením VF8 predávať v Európe aj v USA. Aj napriek tomu, že Vietnam sa ako krajina nikdy neradila medzi popredných výrobcov automobilov, ich plány sú smelé. VinFast chce svojou ofenzívou v Európe a Severnej Amerike získať dobré postavenie na trhu.

Aj napriek tomu, že automobilka VinFast začala svoje fungovanie iba nedávno, presnejšie v roku 2019, jej plánom nechýba odvaha a chuť napredovať. Vďaka modelu VF8 sa automobilka VinFast rozhodla zamútiť vody v segmente elektromobilov aj v rámci Európy, čo na našom trhu presýtenom SUV modelmi môže, aj nemusí zožať úspech. No ako sme už viackrát boli svedkami, nikdy nesmieme podceňovať automobilový trh a najmä nie ázijských výrobcov.

Od polievok k elektromobilom

Skúsenosti nemožno nahradiť z večera do rána, to je fakt. Ale ani začínajúce automobilky neradno podceňovať. Minimálne vtedy, ak vedia využiť potenciál spolupráce so skúsenejšími a úspešnejšími. Automobilka VinFast však má pomerne netradičný príbeh. Práve preto možno prekvapí nejedného človeka, keď sa o histórii dozvie čosi viac. Kto by to bol povedal, že za vývojom nových vozidiel bude stáť príbeh s instantnými polievkami?

Áno, čítate správne. Za vznikom VinFastu skutočne stoja instantné polievky. Majiteľ spoločnosti sa dostal k bohatstvu práve vďaka obchodovaniu s touto komoditou. No aby sme nezostali iba pri polievkach, VinFast už má za sebou zopár modelov so spaľovacím motorom. Teraz však chce preraziť v Európe, USA a Kanade so svojim elektrickým SUV. Prvých 100 kusov modelu VF8 aktuálne už má svojich majiteľov vo Vietname. Ako však automobilka tvrdí, sú pripravení exportovať aj do USA a Európy. Pričom USA sa dočká prvých kusov už v novembri tohto roku. Európa o niečo neskôr.

Smelé plány do budúcnosti

VinFast deklaruje výrobnú kapacitu presahujúcu 750-tisíc kusov modelov VF8 a VF9 ročne. Vietnamský automobilový priemysel zažíva zlomové okamihy práve dodaním prvých kusov majiteľom. Podľa riaditeľky spoločnosti VinFast Le Thi Thu Thuy je pre nich veľkou poctou, že môžu dodať svojim prvým zákazníkom model VF8. Už čoskoro by sa svojho auta malo dočkať ďalších 65-tisíc majiteľov celosvetovo. A ambície týmto ani zďaleka nekončia. Cieľom zostáva vybudovať fabriku na výrobu elektromobilov aj v Severnej Amerike.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJPRNewsWire
Predchádzajúci článokToyota vyčlenila miliardy dolárov na vlastný vývoj elektrobatérií
Nasledujúci článokBudú mestskí policajti merať rýchlosť? Možno už čoskoro áno