Domov News Nissan Z GT4 sa chystá zamiešať karty a získať mnohé víťazstvá

Nissan Z GT4 sa chystá zamiešať karty a získať mnohé víťazstvá

Nismo a Nissan Z. Čo môže vzniknúť vďaka tejto spolupráci? Ubehol už síce celý jeden rok, čo japonská automobilka Nissan predstavila svoj model športového kupé s označením „Z“. Ak ste si mysleli, že takto zaujímavý model zostane iba pri civilnej verzii, musíme vás milo prekvapiť. Teraz prichádza jeho pretekárska verzia v špecifikácii GT4.

Automobilka Nissan sa rozhodla stavať na základoch civilného vozidla a preto verzia s označením GT4 čerpá práve v štandardnej verzii modelu Z. Pod kapotou sa nachádza trojlitrový motor s dvoma turbami. Pohon sa striktne prenáša na zadnú nápravu a celá táto paráda je zabalená do pomerne lákavého obalu. Veď posúďte sami, či by ste takýto kúsok nechceli mať aj vo svojej garáži.

Decentné úpravy exteriéru

Ruku k dielu priložilo aj Nismo a túto žiletku ešte viac nabrúsilo. Čo vám budeme hovoriť, ono je to vidno na prvý pohľad. Predná maska dostala výrazné prieduchy na vnikanie vzduchu a na lepšie prúdenie pomôžu určite aj výduchy na kapote. O poriadny prítlak sa stará zadné krídlo, ktorému v aerodynamickej rovnováhe pomáha predný splitter. Inak sa však verzia GT4 celkom podobá sériovému modelu, čo poviete?

Čo by to bolo za špeciál, keby sa nedočkalo aj úprav motora. Do stajne sériových 400 koní nejaké určite pribudli. Pravidlá seriálu GT4 povoľujú 490 koní, koľko ich je v skutočnosti, zostáva zahalené rúškom tajomstva. Ak máte poriadny výkon, zostáva ho ešte preniesť na cestu. O to sa postará prepracovaný podvozok, ktorý vďaka úpravám ponúka oveľa lepšiu priľnavosť a trakciu na vozovke. Nezabúda sa ani na bezpečnosť a preto nesmie chýbať ochranný rám karosérie pre maximálnu bezpečnosť posádky.

Priaznivá cena a veľká obľuba

Nissan Z GT4 na prvý pohľad možno neponúkne výrazné zmeny oproti civilnému modelu, ale pod pokrievkou sa skrýva podstatne ostrejší a rýchlejší samuraj. A aj napriek tomu, že ponúka dostatok výkonu, strach z neho mať nemusíte. Vďaka svojim základom v sériovom modeli sa ani jeho cena nevyšplhá do astronomických hodnôt. Možno aj práve pre tento fakt sa v sérii GT4 páči toľkým značkám ako napríklad Audi, Toyota, Porsche či Cupra.

Pretekársky špeciál má za sebou už aj prvé ostré testy na 24 hodinovom závode v japonskom meste Fuji. Budúca sezóna seriálu GT4 tak dostane nový, japonský nádych aj vďaka modelu Nissan Z GT4. Aktuálne tak už potenciálni zákazníci vedia, ako má nový model GT4 vyzerať. Ak sa rozhodnete súťažiť v tomto šampionáte, máte o jednu možnosť naviac práve v podobe ostrého „Zetka“.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHonda e:Prologue – elektrická alternatíva k CR-V stojí na základoch Chevroletu
Nasledujúci článok5 podôb Porsche Cayenne – od bezpečnostného vozidla, cez sanitku až po expedičný špeciál