Domov Elektromobilita Foxconn prináša na trh už tretí model, prekvapí dojazdom

Foxconn prináša na trh už tretí model, prekvapí dojazdom

Firma Foxconn sa rozhodla obohatiť svoju rodinu vozidiel o celkovo tretí model. Iba nedávno sme vás informovali o spolupráci elektronického giganta Sony s Hondou. V tomto trende, v ktorom elektronické firmy zabŕdajú do automobilového priemyslu, ďalej pokračuje aj Foxconn. Kto sa zaradí medzi nich a prinesie na trh niečo zaujímavé? Ľudia v Apple, robíte si poznámky?

Firma Foxconn, ktorá má svoj výrobný závod aj na Slovensku, rozšírila svoj rad vozidiel na tri. K SUV Model C a sedanu Model E sa pripojil nový pick-up. A pick-up nesie označenie Model V. Samotné autá sa k zákazníkom nedostanú, ale namiesto toho fungujú ako referenčný bod pre iné spoločnosti ako akási výrobná linka pre jednotlivé značky.

Apple, či niekto iný?

Hoci Foxconn je výrobcom komponentov pre už spomínaný Apple a ich iPhone, akákoľvek nádej, že model V pick-up môže v budúcnosti nosiť logo Apple, sa zdá byť viac menej pritiahnutá za vlasy. Foxconn už podpísal partnerstvá s niekoľkými významnými spoločnosťami, ako sú Stellantis, Rivian či Geely.

Spomínaný pick-up Model V stojí na novej otvorenej platforme spoločnosti Hon Hai. Túto platformu navrhli práve tak, aby vyhovovala trhu sedanov, SUV ale aj športových vozidiel GT. Spoločnosť už predtým uviedla, že bude vyrábať modely s naozaj veľkým spektrom výkonu, presnejšie od 134 do 858 koní.

Dojazd má široké spektrum

Údaje o cielenom dojazde sa tiež pohybujú vo veľkom rozmedzí. Dojazd by mal dosahovať od 300 km do viac ako 800 km. Vzhľadom na pomerne vzpriamený štýl karosérie Modelu V by sa dal očakávať dojazd bližšie k 300 km, keďže tento model asi nebude oplývať veľmi dobrým aerodynamickým koeficientom. Foxconn tvrdí, že Model V bude mať užitočné zaťaženie jednu tonu a ťažnú kapacitu tri tony.

Model V s päťmiestnym dizajnom a dvojitou kabínou obsahuje aj niektoré pôsobivé technológie. Za zmienku určite stoja digitálne spätné zrkadlá a elektricky ovládané dvere batožinového priestoru. Vo vnútri môžeme očakávať podobné nastavenie ako Model C, s veľkou obrazovkou infotainmentu na prístrojovej doske. Na to nadviaže digitálny prístrojový štít vodiča a dotykové tlačidlá pre ovládanie klimatizácie.

Zdroj: Cleantechnica.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPozor na tieto chyby pri prezúvaní. Pokiaľ neprezujete, poisťovňa vám nič nepreplatí
Nasledujúci článokTesla a “cenovo dostupný” model ? Ciele sú odvážne