Domov News Populárna Fiesta končí. Nahradí ju elektrický crossover?

Populárna Fiesta končí. Nahradí ju elektrický crossover?

Malé sympatické auto, ktoré tu bolo s nami niekoľko desaťročí, skončí svoju úspešnú a bohatú kariéru na budúci rok. Ford oznámil koniec výroby hatchbacku Fiesta.

Ford Fiesta je na trhu už dlhých 47 rokov. Dokopy bolo svetu predstavených 9 generácií a niekoľko faceliftov. Fiesta mala ideológiu v tom, že vozidlo má slúžiť prevažne mladým rodinám. A vychádzalo to. Ford Fiesta sa aktuálne vyrába v nemeckom Kolíne nad Rýnom, kde posledné kusy z výrobnej linky zídu na začiatku najbližšieho leta. Zákaznícke objednávky, pochopiteľne, ostávajú otvorené, pokiaľ sa nenaplní výrobná kapacita. V budúcom roku skončí aj ostrejšia verzia tohto autíčka, Fiesta ST.

Uvoľní miesto elektrickej Pume

Vôbec prvý raz sa na európskom trhu Fiesta objavila v roku 1976. Dlhodobo sa radila medzi bestsellery americkej automobilky. Ako tomu však býva zvykom, časom dopyt po tomto vozidle iba klesal, nakoľko sa jasne udal trend a to prechod z hatchbackov a sedanov do crossoverov a SUV. Aktuálne najpredávanejším modelom značky je malý crossover Puma. Práve tento model by mal nahradiť dosluhujúcu Fiestu. Nie však v klasickej spaľovacej verzii, ale v plne elektrickej verzii. Automobilka Ford taktiež uviedla, že v apríli 2023 skončí výroba vanov vo Valencii, konkrétne ide o modely S-Max a Ford Galaxy.

Fiesta si tak ide zaspievať svoju poslednú ódu na radosť. Pokiaľ ste teda aj fanúšikom malých ostrých hatchbackov, neváhajte a objednávajte. Automobilka (tak ako aj ostatné) má v pláne investovať množstvo peňazí do výroby elektrických vozidiel. Pozitívum je to, že tieto modely sa budú stále vyrábať v meste Kolín nad Rýnom. K tomu prináleží nový závod na montáž batérií. V tomto závode by sa malo začať vyrábať v roku 2024.

It’s Time to Say #FarewellFiesta

Druhý elektromobil, ktorý Ford spomína, sa bude vyrábať priamo v Kolíne nad Rýnom od roku 2024. Malo by taktiež ísť o športovo ladený crossover. Chystaná novinka bude zrejme stáť na platforme MEB od koncernu Volkswagen. Do dvoch rokov chce Ford uviesť na európsky trh celkovo tri osobné elektrické autá a štyri elektrické úžitkové vozidlá.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokFilm o zakladateľovi značky Lamborghini v kinách už tento mesiac, pozrite si trailer
Nasledujúci článokTuneri, zabudnite na nový Mustang, tomuto cez rozum neprejdete