Domov Lifestyle Britská automobilka Morgan vylepšuje modely Plus Four a Plus Six

Britská automobilka Morgan vylepšuje modely Plus Four a Plus Six

Aristokratické automobilky v poslednej dobe ponúkajú automobilovému svetu viac a viac noviniek. Do portfólia prihadzuje svoje obnovené modely aj automobilka Morgan.

Vyzerá staro, no predsa jaro. Iba po 18 mesiacoch od predstavenia prichádza facelift pre britské modely Morgan Plus Four a Plus Six. Vozidlá síce vyzerajú akoby ostali v sedemdesiatych rokoch, no vodičovi ponúknu maximum najaktuálnejších vymožeností. Prvá generácia modelu Plus Four bola predstavená už v roku 1950 a s menšími obmenami aj dnes vyzerá ako z hry Mafia. Rovnaký scenár je aj pri vozidle Plus Six. Obe vozidlá stoja na platforme Morgan CX, kde verzia Plus Six je širšia a disponuje agresívnejším dizajnom. Šmrnc mu dodáva aj číslica 6 v prednej mriežke.

Morgan Plus Four

Obe verzie budú vybavené už v štandarde elektronickým stabilizačným systémom ESC. Citlivosť na stabilizáciu sa bude odzrkadľovať na základe zvoleného jazdného režimu. Novinkou sú aj nové tlmiče a výkonnejšie brzdy od AP Racing.

Luxusnejší interiér

Interiér prešiel taktiež menšou zmenou, kde bude po novom komfortnejší a viac prémiovejší. Do ponuky prichádza aj prémiový audiosystém Sennheiser s ôsmimi reproduktormi, kde až štyri z nich budú zakomponované na palubnej doske (zaujímavé riešenie). Prístrojová doska bude po novom disponovať väčším LCD displejom. Zlepšila sa aj pohodlnosť sedadiel a klasické kovové kľučky boli nahradené nerezovými. Takže pokiaľ bude niekto auto využívať v zime, nebudú (až tak) potrebné rukavice.

Motory od BMW

O pohon sa budú starať motorizácie od nemeckej automobilky BMW. Morgan Plus Four bude využívať známy 4-valcový motor s objemom 2,0-litra a maximálnym výkonom 190 kW/254 koní. Verzia Plus Six dostane do vienka 3,0-litrový šesťvalcový motor s maximálnym výkonom 350 kW/469 koní. Verzia Plus Four bude mať na výber zo šesťstupňovej manuálnej alebo osemstupňovej automatickej prevodovky, kdežto Plus Six bude dodávaná výhradne s automatickou prevodovkou. Základná cena Morgan Plus Four začína na 71.830 libier (cca 82.000 €). Väčší brat je pochopiteľne drahší, tu štartujeme na sume 90.390 libier (cca 103.000 €).

Morgan Plus | Introducing the new Plus Four and Plus Six

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokEmisné normy Euro 7 nikoho nepotešili, čiptuning skončí úplne
Nasledujúci článokPozrite sa, ako Škoda testuje bezpečnosť vozidiel