Domov News Scout vstáva z popola, zaplní medzeru na trhu?

Scout vstáva z popola, zaplní medzeru na trhu?

Spoločnosť Scout Motors sa dočkala svojho vzkriesenia. Nemecký Volkswagen sa rozhodol prinavrátiť život tejto značke a na sociálnych sieťach sa už aj stihli pochváliť prvým konceptom nového SUV modelu. Výroba sa spustí v roku 2026.

Spoločnosť Scout Motors zatiaľ neukázala všetky karty. Jemne poodhalila koncept pripravovaného SUV, čiže na zásadné detaily si ešte musíme nechať zájsť chuť. Čo však vieme rozpoznať je, že ich nový koncept má jednoducho poňatú a ostro rezanú karosériu. Niečo v retro štýle akým sa vybral aj americký Ford v prípade reinkarnovaného modelu Bronco.

Retro štýl s uhladeným dizajnom

Túto „retro“ teóriu podporuje aj krátky komentár spoločnosti, ktorá dodala, že tento koncept bude dominovať silným postojom a vzpriameným držaním tela. Presne taký dizajn, ktorý pripomína aj klasické modely Scout z histórie. Zo zverejnenej fotografie môžeme vyčítať aj použitie terénnych pneumatík a nové SUV sa bude môcť pochváliť strešným nosičom a jednoduchými a uhladenými plochami karosérie.

O použitej technike zatiaľ príliš nevieme. S najväčšou pravdepodobnosťou však modely obnovenej značky Scout dostanú aj novú platformu. Automobilka sa ani nesnaží veci príliš tlačiť. V roku 2024 sa chystá predstavenie prvého prototypu a kompletná sériová výroba by sa mala dostať na rad v roku 2026.

Čo s tým má vlastne Volkswagen spoločné? Práve Volkswagen mal spoločnosť Scout Motors založiť ako nezávislú spoločnosť, ktorá sa má sústrediť na návrhy, vývoj a výrobu robustných SUV a pick-up modelov najmä pre trhy za morom. Všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o elektrické modely. Práve tam vidí značka najväčšiu šancu presadiť sa v náročných trhových podmienkach.

Scout žije

Modely značky Scout, respektíve International Harvester Scout, patrili od šesťdesiatych do osemdesiatych rokov medzi veľmi populárne. Ich popularita bola najvyššia práve na severoamerickom trhu, kde zvádzali konkurenčné boje s modelmi Ford Bronco či Jeep Wrangler. Značka International Harvester Scout však skončila svoje pôsobenie ešte v roku 1985.

Ťažkú dobu prežila iba divízia Navistar International, ktorá sa špecializuje na nákladné vozidlá. Ešte v roku 2020 túto spoločnosť odkúpil Volkswagen cez svoju divíziu Traton. Tým získal právo aj na použitie mena, ktoré stále má svoj cveng najmä v zámorí.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLegenda je späť. Nové BMW 3.0 CSL
Nasledujúci článokTEST MG EHS – toto je 5 plusov a 5 mínusov tohto auta