Ďalší model, ktorý bude posilňovať segment SUV SEAT bude niesť názov Tarraco. Prvý krát si meno zvolili fanúšikovia verejným hlasovaním.

Priestranné SUV pod záštitou SEAT-u, ktoré môže mať až 7 sedadiel, si konečne našlo svoje meno. Konkrétne mu ho našli prívrženci značky. Tarraco je prvý názov modelu značky, ktoré sa vybralo vďaka verejnému hlasovaniu a v poradí 14. španielskym geografickým názvom použitým na pomenovanie automobilu. V podstate je to dnes už tradícia, pretože história sa viaže na model Ronda, ktorý bol už pred 36 rokmi pomenovaný podľa španielskeho mesta. SEAT-u sa zjavne táto symbolika zapáčila a tak sa zvyky zachovali dodnes, len im dodali trocha modernejšie prevedenie.

Iniciatíva #SEATseekingName bola nad očakávania úspešná. Na záverečnom hlasovaní sa zúčastnilo viac ako 146 tisíc fanúšikov značky, ktorý pochádzali zo 134 štátov a ako víťaza zvolili meno Tarraco. V prvej fáze bolo viac ako 10 tisíc rôznych návrhov, ako auto pokrstiť. Samozrejme, vybrali sa iba najschopnejšie možnosti, ktoré sa najviac priblížili k vyjadreniu duše a osobnosti auta.

Spolu súťažili o priazeň štyri hlavné návrhy, z ktorých si najviac podmanilo ľudské srdce Tarraco. Získalo 51 903 hlasov (35,52 %), druhá skončila Avila s počtom 41 993 hlasov (28,74 %), na treťom mieste sa umiestnila Aranda s 39 321 hlasmi (26,91 %) a posledný pľac obsadil Alboran s počtom 12 907 odovzdaných hlasov (8,83 %). Výsledky hlasovania prirodzene overila medzinárodná audítórska spoločnosť EY (Ernst & Young).

A čo znamená vlastne Tarraco? Kedysi v histórii Tarraco, dnes oficiálne Tarragona. V časoch Rímskej ríše v Hispánii tvorilo najstaršie rímske sídlo na Pyrenejskom polostrove. Toto stredomorské mesto má tak nádych kultúrneho aj architektonického bohatstva, zároveň však aj moderný flair – hodnoty, s ktorými sa stotožňuje SEAT a prenáša ich do svojich vozidiel.

Spolu od roku 1982 dostalo významné meno zo španielskej geografie už 12 modelov, ktorými sú Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea a dva najnovšie prírastky Ateca a Arona.

Nový SEAT Tarraco by sa mal dostať do predaja v priebehu roka 2018.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAgent 007 sa zbavuje svojho Astona!
Nasledujúci článokBMW M4 Cabrio Edition 30 Years – dôstojný nástupca?