Domov News Navara sa vrátila na slovenský trh. V showroome Nissanu ju ale nehľadajte

Navara sa vrátila na slovenský trh. V showroome Nissanu ju ale nehľadajte

Pick-up Dongfeng Rich 6 je vlastne modernizovaná Navara s atraktívnou cenou.

Japonský Nissan s čínskou značkou Dongfeng spolupracuje už dlhé roky. Keďže Dongfeng chcel obohatiť európske portfólio svojich modelov o robustný pick-up a Navara sa od zatvorenia továrne v Barcelone na starom kontinente nepredáva, táto spolupráca je pre obe značky aj európskych zákazníkov výhodná. Po ukončení predaja Mitsubishi L200 totiž poctivých pracantov s korbou na trhu veľa nezostalo. Dongfeng Rich 6 si to teda na trhu rozdá napríklad so SsangYongom Musso alebo Isuzu D-MAX.

Dostatok sily, no menšia nosnosť

O pohon sa stará 2,3-litrový naftový štvorvalec s výkonom 120 kW (163 koní) a najvyšším krútiacim momentom 380 Nm. Motor môže byť spriahnutý buď so šesťstupňovou manuálnou alebo osemstupňovou automatickou prevodovkou. K dispozícii je verzia s pohonom jednej nápravy, ale samozrejme aj variant s pohonom všetkých kolies. Vonkajšie rozmery vozidla sú 5310 x 1850 x 1810 mm, rázvor osí kolies má dĺžku 3150 mm. Svetlá výška je 207 mm. Čo sa týka terénnych schopností vozidla s tuhou zadnou nápravou s listovými pružinami, výrobca udáva brodivosť 450 mm, maximálnu stúpavosť 40 %, predný nájazdový uhol 31 stupňov, zadný 26 stupňov. Nosnosť korby je 490 kg a jej rozmery 1510 x 1562 x 475 mm.

Dongfeng Rich 6

V interiéri posádka nájde 7-palcovú multimediálnu obrazovku, ktorá obsahuje Bluetooth aj prepojenie mobilného telefónu, automatickú klimatizáciu, manuálne nastaviteľné sedadlá či manuálnu ručnú brzdu s účinkom na bubnové brzdy na zadnej náprave.

Dongfeng Rich 6

Ceny

Základná cena verzie s manuálnou prevodovkou a pohonom jednej nápravy je 30.990 eur s DPH. Dongfeng Rich 6 s automatom a pohonom všetkých kolies stojí 34.990 eur s DPH. Položky príplatkovej výbavy tvorí iba metalíza za 400 eur a ťažné zariadenie za 590 eur. Štvorkolky majú sériovo uzávierku zadného diferenciálu. Kombinovaná spotreba sa pohybuje od 7,3 do 7,5 l/100 km. Palivová nádrž má objem 73 litrov.

Dongfeng Rich 6

V minulosti poslúžil Nissan Navara ako základ aj pre Mercedes-Benz triedy X. Obe vozidlá sa vyrábali na rovnakej výrobnej linke v spomínanej Barcelone. Odlišovali sa predovšetkým prevedením interiéru, ten v Mercedese bol oveľa luxusnejšie vypracovaný. Úspech však trieda X Mercedesu nepriniesla, lacnejšia Navara sa predávala o približne 4x lepšie. Výroba Mercedes triedy X bola ukončená po 4 rokoch.

Dongfeng Rich 6

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.9 / 5. Počet hodnotení 15

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNikto ich nechce. Nio počíta predaj áut v Európe na prstoch rúk
Nasledujúci článokDacia Duster Carpoint Edition je offroad pre masy