Domov News Bugatti Chiron Profilee má najvyššiu cenovku na svete

Bugatti Chiron Profilee má najvyššiu cenovku na svete

Model Chiron môžeme označiť za úspech automobilky Bugatti. Dokonca sa im podarilo predať aj veľmi vzácny predsériový kúsok Bugatti Chiron Profilee a to za cenovku, z ktorej pôjdeme do mdlôb.

V aukcii vo Francúzsku sa predsériový kúsok Bugatti Chiron Profilee vydražill za neskutočných 9 792 500 eur. Jedným dychom však treba dodať, že táto cena nezahŕňa DPH. Tá vystrelí cenu tohto kúsku až na zhruba 12 miliónov eur. Generálny riaditeľ automobilky Bugatti-Rimac, Mate Rimac, tvrdí, že Chiron Profilee teraz drží svetový rekord ako najdrahšie nové auto predané v aukcii.

Jedinečné Bugatti Chiron Profilee premosťuje priepasť medzi bežným Chironom a Chironom Pur Sport. Jeho vývoj sa začal ešte v roku 2020. Aj napriek tomu, že Bugatti vedelo, že sa nemá stať sériovým vozidlom, automobilka projekt presadila a dokončila. Bugatti dokonca vypredala všetkých 500 kusov, ktoré má v pláne vyrobiť.

Výkon z inej dimenzie

Bugatti Chiron Profilee poháňaný motorom W16 Bugatti so štyrmi turbodúchadlami produkuje pôsobivých 1 476 koní (1 100 kW). Táto beštia sa môže pochváliť impozantným zrýchlením, ktoré dosahuje 100 kilometrov za hodinu len za 2,3 sekundy. V porovnaní s Pur Sport dokáže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 380 km/h. Tento kúsok však má na rozdiel od modelu Pur Sport tuhšie pružiny a zadnú nápravu so zvýšeným negatívnym odklonom.

Chiron Profilee sa môže pochváliť aj jedinečným dizajnom s väčšími otvormi na prívod vzduchu vpredu. Dostal tiež prepracovaný predný splitter, ktorý zvyšuje prítlak prednej nápravy a zväčšenú mriežku chladiča. Karoséria auta dostala lakovanie v odtieni Bleu Royal Carbon s priznanými uhlíkovými vláknami. Krásne disky kolies sú jedinečne lakované, aby sa odlíšili od akéhokoľvek iného Chironu. Interiér vozidla vytvorili z viac ako 2 500 metrov kožených pásov, ktoré dotvárajú pocit plnohodnotného luxusu a unikátnosti.

Unikát nad unikát

Za zmienku ešte určite stojí, že Chiron Profilee môžeme v rámci exkluzivity zaradiť na ten istý stupienok ako model La Voiture Noire. Podľa niektorých odborníkov sa model Chiron Profilee radí svojou unikátnosťou pred La Voiture Noire. Ide totiž o úplne posledné nové Bugatti vybavené motorom W16. Vďaka týmto informáciám dostáva cenovka tohto modelu ako také opodstatnenie.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 27

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRok 2022: Ford skončil v strate 2 miliardy. Nevadí, škrtne pracovné miesta a vstúpi do F1
Nasledujúci článokNajpredávanejší automobil Európy sa vyrába na Slovensku