Domov News DS E-Tense Performance sa stal konceptom roka na GQ Car Awards

DS E-Tense Performance sa stal konceptom roka na GQ Car Awards

Prototyp DS E-Tense Performance bol na GQ Car Awards 2023 vyhlásený za „koncept roka“. Ocenenia, ktoré tento rok udeľujú iba elektrickým alebo plug-in hybridným autám, sa zameriavajú na výber tých vozidiel, ktoré sú inšpiratívne a zaujímavé. Zároveň majú automobilovú integritu a porotu dokážu rozprúdiť.

DS E-Tense Performance bol vyvinutý spoločnosťou DS Performance, divíziou motoristického športu spoločnosti DS Automobiles. Slúži ako vysokovýkonné laboratórium v ​​spojení s víťazným programom značky v šampionáte Formula E. Používa rovnaké elektromotory aké sa nachádzajú v elektrických pretekárskych autách. So šialeným výkonom až 815 koní a obrovským krútiacim momentom 8 000 Nm zrýchli DS E-Tense Performance z nuly na 100 km/h len za dve sekundy. Pomocou výkonného 350 kW nabíjania sa dokáže úplne nabiť len za päť minút. A to sú teda hodnoty, ktoré vyrážajú dych.

Elektrifikácia na steroidoch

Prototyp tiež poukazuje na budúcnosť elektrifikovaných vozidiel tým, že skúma, či bude pre budúce modely postačovať samotné rekuperačné brzdenie. To by nahradilo použitie konvenčných brzdových kotúčov a doštičiek. Hoci regeneratívne brzdenie je už k dispozícii vo väčšine elektrických vozidiel, táto technológia sa v súčasnosti v praxi využíva iba na doplnenie konvenčných trecích bŕzd. DS E-Tense Performance však pomohla spoločnosti DS k zisteniu, či samotné regeneračné brzdenie bude nakoniec jediným spôsobom na to, ako účinne znížiť rýchlosť áut. A zároveň bude slúžiť na lepšie dobitie batérie a odbúrať konvenčnú technológiu.

Brutálne hodnoty

Paul Henderson, jeden z členov GQ, povedal: „DS keď nevyrába štýlové a rafinované autá za rozumné ceny, radi sú trochu nezbedníci. Pustili svojich dizajnérov z reťaze. Umožnili im mať tie najbláznivejšie nápady a výsledky premeniť na veľkolepé koncepčné autá ako je napríklad DS E-Tense Performance. Toto plne elektrické kupé s výkonom 815 koní využíva technológiu Formuly E. Dodáva sa aj s „interferenčným“ náterom s efektom skarabea. Je to lak, ktorý dokáže meniť odtieň podľa intenzity svetla a uhlu pohľadu.

DS4 TEST - kvalitou poráža aj Mercedes

DS dostane výhradne elektrický pohon

Julie David, výkonná riaditeľka DS Automobiles UK, k oceneniu povedala: „Sme radi, že porotcovia GQ uznali, aký je prototyp DS E-Tense Performance brilantný. Rovnako ako aj pohľad do budúcnosti značky DS a našich budúcich cestných áut. Od roku 2024 bude každý nový model, ktorý uvedieme na trh, elektrický. Všetky naše autá budú priamo vybavené technológiami, ktorá sa vyvinuli v programe DS Performance Formula-E.

DS E-Tense Performance

Formula E na cesty

Eugenio Franzetti, riaditeľ DS Performance, dodáva: „Motoršport bol vždy efektívnym výskumným a vývojovým nástrojom, ktorý využíva skúsenosti získané v súťažiach na pokrok vozidiel na ceste. Rovnakým spôsobom sú koncepty skutočnými laboratóriami technológií a dizajnu, ktoré inšpirujú budúce autá na každý deň. DS E-Tense Performance je dokonalá kombinácia skúseností z motoristického športu a projekcie áut budúcnosti. Priame odvodenie od vozidla Formuly E ilustruje, ako ďaleko sa čoskoro dostanú elektrické autá značky DS.

DS E-Tense Performance

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen Multivan si vzala do parády firma ABT
Nasledujúci článokVW bude vyrábať ID.3 aj vo Wolfsburgu. Zamestnancov preto zatvorí do únikových miestností