Domov News Jedno z najlacnejších áut na slovenskom trhu prešlo faceliftom

Jedno z najlacnejších áut na slovenskom trhu prešlo faceliftom

Hyundai predstavuje modernizovaný model i10. Najmenší člen rodiny juhokórejskej značky prichádza s osvieženým dizajnom, pokročilými funkciami konektivity a štýlovejšími doplnkami. Hyundai verí, že i10 sa vďaka modernizácii stane ešte viac konkurencieschopnejším vozidlom v segmente najmenších áut.

Auto sa po facelifte môže pochváliť športovejším vzhľadom a odvážnejším postojom pri zachovaní nízkej strechy a dlhého rázvoru. Hyundai i10 bude k dispozícii s deviatimi farbami exteriéru, pričom dve z nich sú nové. Svetlosivá perleťová Lumen Grey a Meta Blue s modrofialovými odleskami a perleťovým povrchom. Individualizovať vozidlo sa dá zvolením čiernej strechy. Zmenou prešli predné svetlomety aj predný a zadný LED podpis. Predné denné LED svetlá (DRL) sú integrované do širokej prednej masky s novým dizajnom mriežky. Zadné kombinované LED svetlá po novom evokujú písmeno „H“ na horizontálnej línii dverí batožinového priestoru. Dizajnovou zmenou prešli aj 15-palcové zliatinové disky. Hyundai i10 je po modernizácii vybavený elektricky sklopnými vonkajšími zrkadlami.

Veselšie farby

V interiéri nájdeme na predných sedadlách modré náladové osvetlenie. Nový farebný balík Purple Package vnáša do dizajnu interiéru viac hravosti. Ponúka tartanové látkové sedadlá s vertikálnymi fialovými líniami, ako aj fialové prvky v prešívaní a vetracích otvoroch. Sivé dotykové body s fialovým leskom v spodnej časti stredovej konzoly dodávajú malému autu ešte viac štýlovosti.

Hyundai i10 vo verzii N Line sa môže pochváliť dizajnovými prvkami, ktoré sú inšpirované motoršportom, vrátane na mieru vyrobených nárazníkov a atraktívnych červených prvkov. Operadlá sedadiel sú ozvláštnené trojitou červenou líniou. Hyundai i10 N Line sa bude štandardne dodávať s 16-palcovými zliatinovými kolesami s novým dizajnom.

Nové funkcie konektivity

Moderné prvky a funkcie konektivity robia tento Hyundai technologicky vyspelejším vozidlom a zároveň zvyšujú pohodlie posádky. Nové technológie v modeli zahŕňajú štandardný 4,2-palcový LCD panel, USB typu C vpredu a vzadu, eCall druhej generácie založený na 4G sieti a aktualizácie máp formou Over The Air (OTA). Nová i10-tka však okrem toho ponúka aj 8-palcovú obrazovku multimediálneho systému s bezdrôtovým využívaním služieb Apple CarPlay a Android Auto, navigačný systém (AVN), bezdrôtovú nabíjačku smart telefónov a najnovšiu aktualizáciu telematických služieb Bluelink.

Začiatok výroby modernizovaného modelu i10 v tureckom Izmite je naplánovaný na apríl 2023 vo výrobnom závode Hyundai v Izmite v Turecku. Očakáva sa, že prvé vozidlá dorazia do slovenských predajní v priebehu leta. Cenník a ďalšie informácie o novom i10 zverejní slovenský importér v najbližších mesiacoch. Aktuálne sa Hyundai i10 sa dá kúpiť už za 10.840 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPeugeot 205 oslavuje štyridsiatku
Nasledujúci článokBMW: budúcnosť mobility nespočíva výhradne v elektromobiloch. Na cesty posiela iX5 Hydrogen