Domov Elektromobilita Tesla chce zatlačiť na udržateľnosť. Vyvinie batérie bez vzácnych kovov?

Tesla chce zatlačiť na udržateľnosť. Vyvinie batérie bez vzácnych kovov?

Tesla načrtla niektoré kľúčové aspekty toho, ako plánuje urýchliť svoj tlak na udržateľnú a čistú dopravu. Americká spoločnosť však neposkytla nič viac ako niekoľko informácií o svojom vychvaľovanom a stále ohlasovanom cenovo dostupnom modeli.

Tesla urobila investorom rozsiahlu prezentáciu vo svojom zariadení v Texase. Vedúci predstavitelia opäť sľúbili, že kontroverzný Cybertruck vstúpi do výroby tento rok. Uviedli aj, že techniky, ktoré sa naučili o jeho výrobe a konštrukcii, sa použijú v „modeli ďalšej generácie“. Tieto metódy, ktoré sa vyhýbajú osvedčenému procesu výroby automobilov v prospech viac modulárneho, ale paralelného systému, umožňujú úsporu nákladov až 50 percent. Minimálne to tvrdí Tesla a sľubuje aj 40-percentné zníženie uhlíkovej stopy priamo z továrne.

Tesla

Aktuálne sú najďalej zo všetkých

Hlavný dizajnér Tesly, Franz von Holzhausen, povedal investorom na podujatí, že hoci im chcel ukázať vozidlo novej generácie už teraz, musia ešte nejaký čas počkať. Neskôr v tej istej prezentácii však šéf hnacieho ústrojenstva spoločnosti Colin Campbell povedal, že Tesla pracuje na tom, aby v pohonnom ústrojenstve áut novej generácie neboli použité žiadne vzácne kovy.

Povedal tiež, že všetky Tesly od modelu Cybertruck budú založené na 48-voltovej elektronickej architektúre. Nebál sa predpovedať, že ďalšia špecifikácia hnacej jednotky má obsahovať o 75 percent menej karbidu kremíka. Jej celkové náklady sa vyšplhajú na zhruba tisíc dolárov. „Nemyslíme si, že v automobilovom priemysle je niekto iný, kto je niekde blízko tejto úrovne,“ povedal. Tesla sa stále snaží vyrábať auto za polovičné náklady ako súčasný Model 3.

Tesla

Zlepšia umiestnenie nabíjačiek

Rebecca Tinucci, šéfka nabíjacej infraštruktúry spoločnosti Tesla, odhalila, že viac ako polovica všetkých supernabíjačiek spoločnosti v Európe je teraz otvorená pre modely iných výrobcov. Povedala tiež, že sa uvádza na trh nová generácia nabíjačky. Tá má disponovať dlhším káblom navrhnutým tak, aby uľahčila pripojenie k systému od iných výrobcov ako Tesla.

Americký výrobca tiež prisľúbil, že sa chystá umiestniť viacero zo svojich nových nabíjacích staníc v blízkosti reštaurácií. Na obrázkoch zobrazených na podujatí sa objavili dve zahalené vozidlá. Jedno vyzeralo ako typ hranatého MPV, zatiaľ čo druhý sa najviac podobal na limuzínu, ktorá by mohla byť dokonca evolúciou existujúceho modelu S.

Tesla
Tesla Model S Plaid

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokEmisie Európskej únie klesli medziročne o 2,5 %. Zásluhu na tom majú aj elektromobily
Nasledujúci článokJaguar sa potápa. Predáva obstarožné autá, ktoré nedokážu zaujať