Domov News Ford Mustang oslavuje narodeniny a skvelý titul

Ford Mustang oslavuje narodeniny a skvelý titul

Americká legenda Ford Mustang oslavuje svoje 59. narodeniny. A narodeniny nie sú jediným dôvodom na oslavu. Mustang sa za posledných 10 rokov stal celkovo najpredávanejším športovým automobilom na svete. Slušný dôvod na oslavu, čo poviete?

Ford Mustang sa podľa analýzy spoločnosti S&P Global Mobility stal za posledných 10 rokov celosvetovo tým najpredávanejším športovým automobilom. „Sme hrdí na celú rodinu Mustangov, na to, čo predstavuje pre spoločnosť Ford a najmä na našich nadšených majiteľov a fanúšikov Mustangov,“ povedal Dave Bozeman, viceprezident divízie vozidiel pre nadšencov Ford Blue a Ford Customer Service.

Ford Mustang

Doma kráľom

Ford si dal záväzok, ktorý ho vedie k službe celosvetovej komunite fanúšikov modelu Mustang. Aj vďaka tomu sa podarilo získať toto cenné prvenstvo. Interné údaje spoločnosti Ford ukazujú, že najsilnejším trhom pre Mustang sú ako inak USA. Tam sa predá až 78 % celkového celosvetového podielu. Následne, už s nižším percentuálnym zastúpením, je v poradí Nemecko, Veľká Británia, Švajčiarsko a krajiny Stredného východu.

Ako sme už nedávno avizovali, jubilejný 60. rok existencie legendy s názvom Mustang je spojený s príchodom siedmej generácie. Práve rok 2024 prinesie upravený vzhľad, vylepšený zvuk a podľa ľudí z Fordu aj príťažlivejší Mustang. Tento model zostáva k dispozícii v karosárskej verzii fastback, ale aj convertible. Pod kapotou nesmie chýbať atmosférický motor V8, ale svoje miestu tu nájde aj EcoBoost s polovičným počtom valcov.

Ford Mustang

Zaujímavé funkcie a smelé plány

S najsilnejším Mustangom histórie prichádzajú aj zaujímavé funkcie, ako napríklad Remote Rev. Tá vám umožní zapôsobiť na ostatných hlukom svojho motora na diaľku. Medzi ďalšie zaujímavé novinky patrí elektronická brzda určená na driftovanie. Ford tvrdí, že tento systém urobí aj zo začiatočníka kráľa driftov. Neskôr pribudne ešte verzia s názvom Dark Horse. Táto edícia dostane silnejší motor s výkonom atakujúcim hranicu 500 koní.

Ford Mustang

Aj napriek tomu, že mnohí fanúšikovia Mustangu s tým nesúhlasia, Ford radí do tejto rodiny aj SUV model Mustang Mach-E. Od spustenia výroby sa podarilo Fordu predať už viac než 150 tisíc kusov. Ford však myslí aj na budúcnosť a plánuje do konca tohto roka zvýšiť výrobnú kapacitu elektrických modelov až na 600 tisíc kusov ročne. V roku 2026 by mal Ford vyrábať viac ako 2 milióny elektrických vozidiel za rok. Nám nezostáva nič iné, iba Mustangu popriať úspech a dúfať, že si čo najdlhšie udrží svoj bájny motor V8.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠéf VW tvrdí, že spaľovacie motory sú stará technológia. Význam v e-palivách nevidí
Nasledujúci článokCivic Type R má titul z Nürburgringu

1 COMMENT

  1. […] Ford Mustang S550 bol veľmi populárnym autom a prakticky počas celej svojej existencie bol lídrom vo svojom segmente. V roku 2021 sa tento model stal opäť najpredávanejším športovým vozidlom na svete, pričom domov si ho odviezlo takmer 70 000 zákazníkov. V posledných rokoch mu však na americkom trhu začal dýchať na krk Dodge Challenger. Pred dvoma rokmi ho dokonca tesne porazil a rok neskôr sa náskok Challengeru na domácom trhu ešte zväčšil. Ani to však nezabránilo tomu, aby sa Ford Mustang stal celkovo najpredávanejším športovým autom sveta za poslednú dekádu. […]

Comments are closed.