Domov Elektromobilita Amerika v šoku, limitka od Shelby sa dostane iba do Európy

Amerika v šoku, limitka od Shelby sa dostane iba do Európy

Shelby American poznáme vďaka nadupaným autám s veľkoobjemovými motormi a neskutočnou porciou koní výkonu. Tentokrát platí takmer všetko, okrem veľkoobjemového motoru. V Shelby American si totižto vzali do parády model Mustang Mach-E. Vznikne iba 100 kusov a všetky prídu do Európy.

Shelby American patrí medzi dvorných úpravcov vozidiel Ford Mustang a sem tam sa pustia aj do nejakého pick-upu F-150. Tentokrát si však vzali niečo z trošku iného súdka a pustili sa do elektrického modelu Ford. Spoločnosť z Nevady sa rozhodla, že začne s úpravou elektrického SUV Ford Mustang Mach-E GT. A aj napriek faktu, že ide o amerického úpravcu amerického automobilu, Shelby Ford Mustang Mach-E by ste hľadali na cestách v USA iba márne.

100 kusov na 100. výročie

V Shelby American sa tak nejak rozhodli, že vyprodukujú 100 kusov špeciálne určených pre motoristov v Európe. A keďže v tomto momente ide o skutočnú limitku, asi tak často ich na cestách nestretneme. V Shelby sa však nerozhodli ísť do série 100 kusov náhodne. Týmto číslom si chcú uctiť 100. výročie a narodeniny svojho zakladateľa, Carolla Shelbyho.

Čo však čaká budúcich majiteľov? Určite sa môžu tešiť na zníženú hmotnosť. Za tú nesú zodpovednosť najmä nové diely z ultra ľahkého karbónu. Menovite ide o karbónovú kapotu, prahy, prednú masku, kryty spätných zrkadiel ale aj predný a pomerne vkusný predný splitter.

Ľahší a nižší

Shelby bez pruhov cez celú dĺžku vozidla by ani nebolo Shelby. Nechýbajú ani doplnky a nápisy amerického úpravcu. Celkový dojem z vozidla dotvárajú nové disky kolies. Tie nesú taktiež znak nižšej váhy, nakoľko každé z nich ušetrí z pôvodnej hmotnosti až 1,8 kilogramu. A aj napriek tejto odtučňovacej kúre a evidentnej snahe o zníženie váhy presné číslo nepoznáme.

Znížený podvozok klesol zhruba o 2,5 centimetra, avšak ani v tomto prípade nepoznáme úplne presný údaj. Shelby sa tentokrát nepohralo s výkonovými parametrami a ponechalo výkon automobilu na 487 koňoch a 860 Nm krútiaceho momentu. Aby ste však mali pocit, že máte pod kapotou motor V8, spoločnosť Borla dodala nový zvuk pripomínajúci tento veľký kus motora. Dokonca by táto zvuková kulisa mala simulovať preradenia a verne pripomínať staré poctivé modely Shelby.

Chceli by ste ho?

Ak by ste sa rozhodli stať sa jedným zo 100 šťastných majiteľov, vedzte, že si svoj Shelby Mach-E môžete objednať cez oficiálne stránky Shelby Europe. Cena je 24.900 eur. Pardon, to je iba cena úpravy, k tejto sume si pokojne môžete pripočítať ešte sumu za samotný model Mustang Mach-E GT, ktorá je aktuálne stanovená na 82.490 €. Idete do toho?

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.1 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJShelby.eu
Predchádzajúci článokBratislavu opäť zaplavilo, s akými obmedzeniami treba počítať?
Nasledujúci článokVodička školského autobusu počas jazdy omdlela, hrdinská reakcia siedmaka