Domov News Corsa sa dočkala vizáže väčšej Astry, pod kapotu jej pribudnú mild hybridy

Corsa sa dočkala vizáže väčšej Astry, pod kapotu jej pribudnú mild hybridy

Opel predstavuje faceliftovanú Corsu. Podľa očakávania prichádza s maskou Vizor a prepracovaným elektrickým i hybridným pohonom. 

Čierna maska Vizor pokrýva celý predok Corsy a plynulo spája mriežku chladiča, LED svetlomety a stredový znak do jedného celku. V závislosti od stupňa výbavy je logo značky vpredu a vzadu vyhotovené v čiernej alebo matnej striebornej úprave. Optické „prívody vzduchu“ v spodnej časti predného nárazníka sú po facelifte väčšie a výraznejšie než doteraz. Maticové svetlomety Intelli-Lux LED boli tiež vylepšené, Corsa teraz ponúkne až 14 LED prvkov.

Corsa

Aj pri pohľade zboku zaujme nová Corsa svojimi charakteristickými líniami. Zadné stĺpiky vytvárajú dojem, že strecha sa vznáša nad vozidlom. Vzadu sa označenie modelu nachádza v strede dverí batožinového priestoru. Do portfólia farieb pribudla jedna nová a to sivá Grafik.

Digitálny kokpit od Qualcomm Technologies

„Opel Corsa je najpredávanejším autom už viac ako 40 rokov. V posledných dvoch rokoch sa okrem toho stal aj najpredávanejším malým autom v Nemecku a v roku 2021 celkovo najpredávanejším autom v Spojenom kráľovstve. Tento úspech vnímame ako uznanie našej práce, čo nám poskytuje ďalšiu motiváciu, aby sme sa do budúcnosť ešte zlepšovali. Nová Corsa je ešte modernejšia, emocionálne pôsobivejšia a lepšia. Týmto jej úžasným dizajnom, najmodernejšími technológiami z vyšších segmentov a novou, lokálne bezemisnou elektrickou a hybridnou technológiou chceme zákazníkov inšpirovať a ukázať im, čo dnes môžu od malého auta očakávať,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Opel Florian Huettl.

Corsa

V kabíne majú sedadlá nové vzory a úpravou prešiel aj dizajn radiacej páky a volantu. Čerešničkou na torte je príplatkový plne digitálny kokpit s novým informačno-zábavným systémom. Integrovaná platforma Snapdragon Cockpit Platform od spoločnosti Qualcomm Technologies poskytuje vylepšenú grafiku, multimediálne funkcie, počítačové videnie a schopnosti umelej inteligencie.

Dve elektrické verzie

Rovnako ako pri vývoji najnovšej generácie modelu Astra, aj tu sa uplatnila zásada „maximálnej detoxikácie“: navigačný systém ponúka pripojené služby, hlasové ovládanie „Hey Opel“ a aktualizácie na diaľku. Po prvýkrát bude možné k multimediálnym systémom vozidla pripojiť smartfóny kompatibilné s rozhraním Apple CarPlay a Android Auto a zároveň ich bude možné aj nabíjať, v oboch prípadoch bezdrôtovo. Corsa je ďalej vybavená novou cúvacou kamerou s vyšším rozlíšením.

Corsa

Corsa Electric ponúkne dve verzie elektrického pohonu. K dispozícii bude výkon 100 kW/136 k s predĺženým dojazdom do 357 kilometrov, ako aj výkon 115 kW/156 k s dojazdom 402 kilometrov podľa WLTP normy. V oboch prípadoch má elektromotor krútiaci moment 260 Nm. Batéria sa z 20 na 80 % nabije v priebehu 30 minút.

Okrem elektrických verzií bude Corsa vôbec po prvý raz k dispozícii ako hybrid so 48-voltovým systémom. Motory s výkonom 74 kW/100 k a 100 kW/136 k sa kombinujú s novou dvojspojkovou automatickou prevodovkou.

Corsa

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVzácne Porsche 911 ST premenili na elektromobil, stojí viac ako Taycan Turbo S
Nasledujúci článokEX30 má mať najnižšiu uhlíkovú stopu spomedzi všetkých vozidiel Volvo