Nemecká značka Volkswagen chce, aby sa ľudia tešili na rozvoj v oblasti elektromobilov.

V novom vyhotovení ukazuje pretekárske vozidlo, pri ktorom dúfa, že vytvorí nový rekord pre elektricky poháňané vozidlá na vrchole Pikes Peak International Hill Climb, ktorý sa uskutoční 24. júna v americkom štáte Colorado.

I. D. R Pikes Peak je prvým pretekom na tomto kopci pre Volkswagen od roku 1987. V tom období preletel horami dvojmotorový Golf, ktorému sa ale nepodarilo zdolať celý kopec až na vrchol. Celková trasa vtedy bola dlhá skoro 20 km (12,4 míle) s neustálym stúpaním. Štart začína na úrovni 2743 m. n. m. a končí až pri 4300 m. n. m. Predstavte si tú záťaž pre motor a jazdcov, ktorý sa museli vysporiadať s touto nadmorskou výškou. Veď Gerlachovský štít má ,,iba“ 2654 m. n. m., čo je stále menej ako je štartovacia čiara závodu v Colorade.

Volkswagen zatiaľ nepodal žiadnu tlačovú správu o oficiálnych parametroch vozidla a jeho elektrickom motore. Isté však je, že vozidlo s pohonom všetkých kolies musí byť dostatočne rýchlevýkonné na to, aby prekonalo čas 8:57:118. To je aktuálne najlepší čas, ktorý dosiahol ,,elektrifikovaný“ a nezosadený kráľ hory Rhys Millen. Ten v roku 2016 dokázal, že aj elektrické auto (eO PP100) môže spraviť čas pod 9 minút.

Chceme byť v popredí elektromobilovej sféry s Volkswagenom“, povedal Frank Welsch, člen predstavenstva Volkswagen zodpovedný za vývoj. “Súťaženie v najznámejších vrchoch na svete s I.D. R Pikes Peak je cenným testom pre všeobecný vývoj elektromobilov.

Predné svetlá a iné štýlové modifikácie pripomínajú tie, ktoré sa nachádzajú na ostatných elektrických autách v I. D. rodine. Volkswagen by chcel v roku 2019 prvý model ešte od pretekov ušetriť – ide o hatchback, ktorý dostane inovovanú verziu v roku 2020. Nejde tak ani o model, ako o to čo bude jeho pohonom. Nová podoba mikrobusu príde v roku 2022 spolu so sedanom. Celkovo značka Volkswagen plánuje do roku 2025 ponúknuť viac ako 20 batérií do ich elektrifikovaných vozidiel.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVeľká cena Austrálie
Nasledujúci článokPriamo z Pekingu, nový VW Touareg