Domov News VW California v novej generácii prinesie množstvo noviniek

VW California v novej generácii prinesie množstvo noviniek

Automobilka Volkswagen pomaly ale isto odhaľuje informácie o novej generácii modelu California, pričom značka predvádza úplne nový koncept tohto modelu. Koncept sa má dočkať verejného odhalenia 25. augusta na Caravan Salon v Düsseldorfe.

Už vieme, že nový Volkswagen California nájde svoje základ v modeli T7 Multivan. Nové koncepčné náčrty nám ukazujú, čo môžeme očakávať od všestranného karavanu. Vysúvacia strecha je tradičnou črtou tohto modelu. Dvojitá markíza však posúva modelu dopredu v porovnaní s predchodcom. Nová generácia má priniesť viacej praktickosti a všestrannosti. Ďalší náčrt zobrazuje vysúvací tablet umiestnený vo vnútri automobilu. Obrazovka môže ovládať napríklad aj klimatizáciu v interiéri a rovnako aj jej osvetlenie.

Hybridný pohon neprekvapí

Očakáva sa, že nový model obsiahne všetky funkcie starších modelov, ako napríklad zadný pripevnený stan, kuchynský kút s umývadlom a sporákom a kempingovú základňu v podobe rozkladacej postele. Odhalenie produkčnej verzie sa očakáva koncom roka a Volkswagen plánuje uviesť ju do predaja tesne pred letom 2024.

VW už skôr uviedol, že nová generácia modelu príde s možnosťou plug-in hybridného pohonu, vôbec prvýkrát pre tento model. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o systém z Multivanu eHybrid s 1,4-litrovým štvorvalcovým benzínovým motorom a elektromotorom poháňaným 13kWh batériou. V Multivane PHEV to stačí na dojazd necelých 50 kilometrov s čisto elektrickým pohonom. Predpokladá sa, že dodatočná hmotnosť modelu California z tohto dojazdu ukrojí niekoľko kilometrov.

VW vytvorí vlastný vesmír

Volkswagen spomenul model California aj vo výročnej správe za rok 2022 nasledovne: „VW vybuduje veľký úspech svojho modelového radu California pridaním digitálnych funkcií a služieb, aby vytvoril niečo ako „California Universe“ (Californský vesmír). Tento „California Universe“ by mohol položiť základy širšieho okruhu modelov s rovnakým duchom.

V súčasnosti sa v ponuke Volkswagen nachádza len Caddy California, ale očakáva sa, že neskôr sa pridajú aj obytné verzie elektrického modelu ID.Buzz. V prípade nového modelu sa očakáva aj nárast jeho cenovky, no na presné čísla si ešte musíme počkať.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.3 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokTest: Nový Peugeot 408 s trojvalcom je …
Nasledujúci článok2 roky a vyše 400 hodín práce, tak vznikal unikát Bugatti Chiron Super Sport Golden Era