Domov Lifestyle Fanúšikovia rally, čoskoro si zahráte najkomplexnejšiu hru na svete

Fanúšikovia rally, čoskoro si zahráte najkomplexnejšiu hru na svete

Hra s názvom EA Sports WRC od vývojárov z Codemasters je najnovším dielom videohier založených na legendárnej pretekárskej sérii World Rally Championship. Novinka obsahuje 200 rôznych hodnoverne stvárnených súťažných etáp na 17 miestach po celom svete a viac ako 80 súťažných áut naprieč celou históriou tohto krásneho športu. EA Sports WRC bude k dispozícii na Xbox Series S/X, PlayStation 5 a PC od 3. novembra.

Majstrovstvá sveta v rely sa chystajú túto jeseň začať svoju ďalšiu digitálnu dvojičku s EA Sports WRC. Pomocou nového enginu vytvoreného spoločnosťou Codemasters, ktorá stojí aj za úspešnými hrami ako boli napríklad Colin McRae Rally, DiRT 4 a najnovšie DiRT Rally 2.0, EA Sports sľubuje, že fanúšikom rally prinesie najkomplexnejšie digitálne rally od začiatku tejto série v roku 2001 na PlayStation 2.

EA SPORTS WRC - Official Reveal Trailer

EA Sports WRC nadväzuje na sezónu 2023 a do centra pozornosti stavia pretekárske špeciály kategórie Rally1, akými sú Ford Puma, Hyundai i20 či Toyota GR Yaris. Samozrejme, simulujú aj ich hybridný pohon. Spolu s menej výkonnými autami kategórie WRC2 od Citroenu, Škody a Volkswagenu dáva EA Sports hráčom šancu pilotovať viac ako 80 áut, od Alpine A110 1600S zo 70. rokov, cez špeciály s pohonom jednej nápravy až po beštie z preslávenej éry skupiny B v rely, ako napríklad Ford RS200, Lancia 037 Evo2 alebo Lancia Delta S4. Úplný zoznam áut v EA Sports WRC nájdete tu.

rally
Foto: EA Sports WRC
Skutočné trate

Podľa EA ​​prechod na Unreal Engine vytvoril lepšie podmienky pre implementáciu najťažších výziev rally. Etapy zaznamenávajú zmeny v sezóne, takže rally autá reagujú na rovnaký sektor v horúcom lete inak ako medzi zasneženými jarkami v zime. Každý pixel špiny, asfaltu, snehu či štrku je vytvorený zo skutočných podujatí WRC. V hre sa napríklad nachádza 29-kilometrová trať mexickej rally s názvom El Chocolate alebo šialený skok Fafe z Rally Portugalska. Celková dĺžka tratí dosahuje takmer 600 kilometrov. V rámci neskoršej aktualizácie do hry neskôr pribudnú aj úseky Rally Strednej Európy, ktorá sa pôjde v Česku, Rakúsku a Nemecku koncom októbra.

Fyzikálny model áut vychádza z DiRT Rally 2.0 z roku 2019, ktorý prešiel dôsledným prepracovaním. Čo sa týka online hrania, tu sú zatiaľ informácie len veľmi kusé. EA Sports WRC ponúkne multiplatformový multiplayer pre 32 hráčov s výzvami a turnajmi počas celého roka. Ďalší herný režim Moments bude denne aktualizovaný a umožní hráčom znovu zažiť špeciálne udalosti zo sezóny 2023 alebo mnoho skvelých momentov z minulosti. Herný režim Builder zase umožní hráčom stavať, spravovať a vytvárať svoje vlastné auto.

EA SPORTS WRC Gameplay Deep Dive

Viezol som sa v skutočnom rely aute. Škoda Fabia RS Rally2 ma rozplakala

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJEA Sports WRC
Predchádzajúci článokHyundai Santa Fe NAŽIVO – nebol to vtip (VIDEO)
Nasledujúci článok10.000 kilometrov vďaka solárnym panelom? Scania hovorí áno