Škodu Superb III. generácie pozná asi každý. Auto elegantné a praktické zároveň.

Svetlo sveta oficiálne uzrela vo februári 2015 na autosalóne v ženeve. Do predaja sa škodovka dostala v prípade liftbacku v júni, kombík do showroom-ov dorazil v septembri.

Určite každý počul množstvo mýtov ale aj faktov. Najvačší batožinový priestor v triede, najviac miesta na nohy vzadu a nad hlavou. Vŕzgajúci interiér, nie dobre naladená DSG prevodovka. A tak ďalej by sa dalo pokračovať donekonečna. Názorov a skúseností je nespočet. Faktom však zostáva, že od uvedenia na trh bolo auto tamer bez zmien.

V ponuke máme aktuálne štyri stupne výbav. ACTIVE, AMBITION, STYLE a Laurin and Klmenet. Vo Veľkej Británii pribudla špeciálna edícia vlajkovej lode Mlado-Boleslavskej automobilky. Aj napriek sklamaniu sa bude predávať výhradne len tam. Ide o Škodu Superb Sportline Plus.

Filozofia auta by mala byť taká, že ponúkne ešte trošku viac ako dnešný vrchol ponuky. Pozornosť púta už od začiatku, prichádza vo farbe Nardo Grey. Farba pripomína odtieň šedej pastelovej farby používanej napríklad na Audi RS3. Ako sme spomenuli ide o nový stupeň výbavy. Výkon naviac teda cez kanál La Manche neposlali. Sportline Plus je zameraný na výbavu, doplnky a detaily. Štandardom je 9,2 palcová dotyková obrazovka z navigáciou. Samozrejmosťou je hotspot na wifi. Na palube máme alcantarové výplne dverí či trojzónovú klimatizáciu. Taktiež znížený podvozok o 15 milimetrov oproti iným verziám.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJŠkoda_MC
Predchádzajúci článokManhart MHX6 800 – BMW X6 M v dokonalosti?
Nasledujúci článokMovies & Wheels: Herbie – legenda s charakterom a dobrým srdcom

1 COMMENT

  1. Sportline Plus? Mali to nazvať Škoda Superb Sportline Ambiente Highline Laurin & Klement Exclusive Plus Minus Kosinus DKG DPF IV. Na vozy od folcgagenu je už pomaly techničák malý, za chvíľu sa im tie vzletné kecy ani nezmestia do jedného riadku.

Comments are closed.