Domov News TECH TEST Lenovo Legion 7 Pro – skúsili sme “uvariť” herný notebook...

TECH TEST Lenovo Legion 7 Pro – skúsili sme “uvariť” herný notebook za 3200 eur

Potrápili sme výkladnú skriňu spoločnosti Lenovo na poli herných notebookov, výsledok nás prekvapil.

Notebook Lenovo Legion 7 Pro poháňa až 24-jadrový Intel i9 procesor 13. generácie. Grafický výkon mu dodáva karta GeForce RTX 4080. Je vybavený 32 GB rýchlej DDR5 pamäte RAM a nachádza sa na takmer samotnom vrchole ponuky technologickej spoločnosti Lenovo. V našej konfigurácii s hodnotou vyše 3200 eur sľubuje luxusný a hlavne prenosný herný zážitok. My sme dostali príležitosť ho poriadne otestovať a zistiť, čo všetko znesie jeho na papieri úžasná výbava.

Uvarili sme herný notebook? Lenovo Legion 7 PRO - TEST

Telo notebooku je vyrobené z recyklovaného hliníka. Oproti svojmu predchodcovi už nemá vonkajšie RG osvetlenie (zostala iba jedna lišta vpredu) a nemá ani podsvietené ikonky portov. Klávesnica je, samozrejme, podsvietená, ale zmizol snímač odtlačkov prstov.

16-palcový displej má rozlíšenie 2560 x 1600 pixelov, obnovovaciu frekvenciu 240 Hz. Nabíjať notebook je možné aj prostredníctvom USB-C. Batéria s kapacitou 99,99 Wh si klasickom surfovaní po internete vydrží približne 6 hodín. Pri hraní hier na maximálnych grafických detailoch sa jej výdrž scvrkne celkom rýchlo, ale výhodou je relatívne rýchle nabíjanie. Do pol hodiny je batéria opäť nabitá na 100 %.

Na otestovanie schopností tohto notebooku sme vybrali špičkový automobilový simulátor Assetto Corsa Competizione, ktorý dokáže potrápiť nejeden herný počítač. Čakali sme, že Lenovo Legion 7 Pro bude pri odpojenom napájaní bojovať. Totálne nás však prekvapilo, čo nasledovalo, keď sme notebook zapojili do elektriky. Čo sa stalo a aké dosiahol počítač teploty pri hraní na maximálnych nastaveniach, sa dozviete vo videu. Viac zo sveta technologických noviniek a filmov sa dozviete na portáli Rewind.sk.

Uvarili sme herný notebook? Lenovo Legion 7 PRO - TEST

Herný notebook z radu Legion

Legion je produktový rad technologickej spoločnosti Lenovo, ktorý púta hlavne dizajnom a výkonom. Vizuálne pôsobia naozaj hráčsky, ich dizajn totiž často dotvárajú rôzne prvky, ako napríklad LED podsvietenie, farebná klávesnica a doplnkové polepy.

Portfólio produktov Legion pozostáva z radov notebookov Slim, 9, 7, 5 a Pro. Lenovo Legion Slim sú tenké a ľahké notebooky, takže okrem možnosti hrania hier ponúkajú aj dostatočný a hlavne prenosný výkon. Notebooky z radov 9, 7 a 5 sú už o niečo menej prenosné, no stále celkom ľahké. V hernom segmente oslovia výstredným, ale uceleným dizajnom. Na absolútnom vrchole sa nachádzajú zariadenia Legion Pro, ktoré sú určené pre skutočných nadšencov a hráčov e-športov.

Pre tých, ktorí nepotrebujú prenosný herný notebook, sa v ponuke nachádzajú aj stolové počítače Legion so vzduchovým alebo kvapalinovým chladením. Portfólio je doplnené o rôzne herné príslušenstvo, ako napríklad monitory, slúchadlá, myši či klávesnice.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHonda si pripravila elektrické prekvapenie do mesta
Nasledujúci článokMercedes-Benz SLC 450 je kupé, ktoré predbehlo svoju dobu