Domov VIDEO Takto vyzerá historický monopost F1 z pohľadu tretej osoby

Takto vyzerá historický monopost F1 z pohľadu tretej osoby

Takto vyzerá historický monopost F1 z pohľadu tretej osoby

Uvažovali ste niekedy, ako by to vyzeralo, keby sme sa na svet pozerali z pohľadu tretej osoby ako v prípade počítačových hier? Odpoveďou je video, na ktorom sa historický monopost F1 preháňa po legendárnom mestskom okruhu v Monaku.

Na tohtoročnej historickej Veľkej cene Monaka dostal niekto skvelý nápad. Na kultový historický monopost Ferrari 312 B3, ktorý viedol Jean Alesi, umiestnil 360-stupňovú kameru. A výsledok? Počítačová hra z pohľadu tretej osoby s dokonalou grafikou.

Pohľad tretej osoby

Celý koncept videa z pohľadu „tretej osoby“ nie je vo svete YouTube nová vec. Existuje celý rád videí  videí, ktoré ukazujú, ako by vyzerala legendárna herná séria Grand Theft Auto v reálnom svete. No video nižšie sa javí ako zatiaľ najlepšie využitie tejto technológie.

Chlapík menom Lucas Brito, šéf spoločnosti VRI, ktorá sa špecializuje na virtuálnu realitu a virtuálne 3D prehliadky priestorov, sa rozhodol využiť znalosti z odvetvia na kultovom závodnom mestskom okruhu v Monaku a 360-stupňovú kameru Insta360 X2 pripevnil na zadné krídlo monopostu Ferrari 312 B3 z roku 1974, ktorý, mimochodom, v čase svojej najväčšej slávy riadil Nikki Lauda. Tentokrát sa za volantom nachádzal francúzsky pilot Jean Alesi.

Troška mágie v postprocese

Na videu chýba fyzické spojenie kamery s monopostom, takže sa neznalým môže zdať, že video je fyzicky nemožné. Nepodstatný detail, ktorý však pridáva na celkovom vizuále, vznikol v následnom spracovaní videa. Špeciálna kamera má dvojicu objektívov, pričom každý z nich má šírku zorného poľa 180 stupňov.

Lucas Brito sľubuje, že v blízkej budúcnosti zverejní na svojom kanáli na portáli YouTube úplné video zo zákulisia, ktoré určite stojí za zmienku. Okrem toho pripevnili kameru Insta360 aj na predné krídlo monopostu, ktoré zachytáva, ako v praxi funguje predné zavesenie monopostu. Jednoducho, každý fanúšik techniky si príde na svoje.

Dosť bolo rečí, jedno video povie viac ako tisíc slov.

https://youtu.be/uN_xsxNZfvg

 

New 360 On Board cameras from Ferrari 312B3 - Grand Prix Monaco Historique 2021

 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucas Brito (@lucasjavabrito)

//www.instagram.com/embed.js

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCarthrottle
Predchádzajúci článokTEST Opel Insignia GSi 4X4, neprávom zabudnutý unikát!
Nasledujúci článokNezabúdajte si preventívne kontrolovať aj tlak v pneumatikách.