Prípravy na nadchádzajúci autosalón vo Frankfurte vrcholia nielen medzi novinármi, ale najmä medzi automobilkami. Tie postupne začínajú upozorňovať na svoje najväčšie lákadlá. Len včera sme Vám priniesli prvé fotografie novinky od Hyundai s označením i30 N Project C a už dnes sa kórejská automobilka znovu dostáva do pozornosti. Tentokrát to bude ale niečo pre fanúšikov elektromobility a milovníkov old-schoolového dizajnu.

Nielen Honda, ale aj Hyundai totiž aktuálne pracujú na elektromobiloch, ktoré sa majú svojim dizajnom odvolávať na roky minulé. Honda predstavením modelu e plánuje prepojiť emocionalitu starej školy s najmodernejšími technológiami aké sú momentálne v automobilovom priemysle k dispozícii. Zaháľať však našťastie nebudú ani „kórejci“, ktorý sa chcú predviesť konceptom nazvaným『45』.

Zdroj: Hyundai

Samotný koncepčný voz vychádza s dizajnérskeho jazyka „Sensuous Sportiness“, ktorý Hyundai odprezentoval už v roku 2018 prototypom Le Fil Rouge. Dizajnové smerovanie novinky, ktorá svoju premiéru zažije už 10.9. počas otvorenia výstavných dosiek frankfurtského autosalónu, bude zamerané na „zmyselnú športovosť“. Podľa zástupcov automobilky by malo vyjadrovať emocionálne hodnoty úzko prepojené so športovým charakterom. Navyše sa bude jednať o prototyp prezentujúci budúce smerovanie dizajnu všetkých modelov značky.

Koncept Le Fil Rouge, Zdroj: The Verge

Línie vozu sa inšpirovali prvým modelom Hyundai zo 70. rokov minulého storočia. Jednalo sa o vozidlo Pony, ktoré bolo prvým sériovo vyrábaným vozom z Južnej Kórei. Ak vám tvar tohto modelu niečo pripomína, nepletiete sa. Dalo by sa povedať, že akoby z oka vypadol nemeckej klasike VW Passat 1. generácie.

Hyundai Pony, Zdroj: CarsGuide

Nič to ale nemení na tom, že osvedčený dizajn sedemdesiatych rokov v spojení s modernými technológiami a elektrickým pohonom automobilka odprezentuje symbolický medzník medzi jej dávnou minulosťou a aktuálnymi trendami. Podobne tak, ako aj v prípade Hondy sa teda dočkáme automobilu, ktorý určite nebude pre každého najmä čo sa dizajnu týka. Na druhú stranu však podobné dizajnérske výstrelky v budúcnosti určite oživia čoraz viac sterilný vzhľad nových modelov, ktorý prezentujú ostatné automobilky. Každopádne, z môjho pohľadu sa určite máme na čo tešiť.

Zdroj: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPorsche Type 64 je najväčším aukčným omylom všetkých čias
Nasledujúci článokPrichádza úpadok automobilového priemyslu? Bosch nie je úplne proti.
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.