Domov Elektromobilita Kia EV3 príde na trh už tento rok

Kia EV3 príde na trh už tento rok

Foto: Kia

Spoločnosť Kia Corporation poskytla aktuálne informácie o svojich budúcich stratégiách a finančných cieľoch na CEO Investor Day v Soule.

Počas podujatia Kia aktualizovala svoju strednodobú až dlhodobú obchodnú stratégiu so zameraním na elektrifikáciu a obchod s PBV (Platform Beyond Vehicle). Kia zopakovala svoj cieľ v roku 2030 predať 4,3 milióna vozidiel, vrátane 1,6 milióna kusov elektrických vozidiel. Cieľ ročného predaja v roku 2030 je tak o 34,4 % vyšší ako ročný cieľ značky na rok 2024, ktorým je 3,2 milióna predaných vozidiel.

Spoločnosť sa tiež plánuje stať vedúcou značkou EV predajom vyššieho percenta elektrifikovaných modelov v rámci svojho celkového predaja, vrátane hybridných elektrických vozidiel (HEV), plug-in hybridných (PHEV) a batériových elektromobilov, pričom predpokladá predaj elektrifikovaných modelov 2,48 milióna jednotiek ročne alebo 58 % z celkového predaja Kia v roku 2030.

Kia EV3
Foto: Kia
Posilnenie samonabíjateľných hybridov

Kia tiež načrtla opatrenia, ktoré prijíma, aby úspešne zvládla hlavné zmeny v celom odvetví ako sú zmeny na trhu s elektromobilmi, vzostup čínskych značiek a zmena konkurenčného prostredia.

Zatiaľ čo sa očakáva, že dlhodobý dopyt po elektrických vozidlách do roku 2030 zostane nezmenený, tempo rastu dopytu sa môže v blízkej budúcnosti ukázať ako nerovnomerné. Dopyt po elektromobiloch môžu ovplyvniť faktory ako slabší globálny ekonomický rast, zníženie dotácií či pomalšie prispôsobovanie nabíjacej infraštruktúry. Aby mohla Kia agilne reagovať na zmeny trhového prostredia, zabezpečí maximálnu flexibilitu vo svojom produktovom portfóliu. Posilní svoj rad hybridných vozidiel zo šiestich modelov v roku 2024 na deväť modelov do roku 2028, pričom možnosti hnacieho ústrojenstva HEV budú ponúkané pre väčšinu kľúčových modelov značky.

Kia EV3
Foto: Kia
Šesť nových elektromobilov do roku 2026

V reakcii na zmeny na trhu s elektromobilmi uvedie Kia do roku 2026 na trh šesť nových elektromobilov. Prvým sa stane model EV3, ktorý príde už v tomto roku. Po ňom budú nasledovať modely EV2, EV4 a EV5. Všetky sa budú predávať na hlavných trhoch vrátane USA, Európy a Južnej Kórei. Na rozvíjajúcich sa trhoch Kia nasadí dva regionálne špecifické elektromobily, ako napríklad Carens EV pre indický trh. Automobilka plánuje vyrábať elektromobily a vozidlá so spaľovacím motorom (ICE) v 13 továrňach po celom svete, vrátane siedmich v Južnej Kórei. Okrem toho budú v Južnej Kórei prevádzkované dva závody určené na výrobu elektromobilov.

Okrem toho, s cieľom zlepšiť výkon batérie a zabezpečiť konkurencieschopnosť nákladov, sa Kia plánuje zamerať na modernizáciu svojej technológie zvýšením energetickej hustoty a dojazdu prostredníctvom nikel-kobalt-mangánových (NCM) batérií. Značka tiež poskytne rôzne možnosti batérií, vrátane lítium-železofosfátových (LFP) batérií, aby uspokojila rôznorodé potreby globálnych trhov. Kia tiež presadzuje stratégiu rozširovania nabíjacej infraštruktúry po celom svete. Značka plánuje do roku 2030 v Južnej Kórei vybudovať viac ako 5 400 staníc so značkou E-pit, pričom v súčasnosti je nainštalovaných 482. V Severnej Amerike sa zameria na využívanie viac ako 30 000 nabíjacích staníc do roku 2030 ako súčasť spoločného podniku IONNA. V Európe spoločnosť prostredníctvom partnerstva s IONITY vybuduje viac ako 17 000 nabíjacích staníc.

Foto: Kia
Zameranie na vývoj softvérovo definovaných vozidiel

Kia plánuje postupne rozširovať nové služby založené na konektivite, ako sú OTA, Feature on Demand (FoD) a platby v aute, na rozvíjajúce sa trhy. Okrem toho plánuje pokračovať v zlepšovaní svojich technológií konektivity založených na sieti 5G, ako sú pokročilé systémy OTA a riadenie spotreby paliva pomocou umelej inteligencie. Spoločnosť sa tiež výrazne zameria na rozširovanie softvérovo definovaných vozidiel (SDV) s vývojom integrovanej platformy, ktorá dokáže maximalizovať synergiu medzi systémovým hardvérom a softvérom a kombináciou vysokovýkonných počítačov vo vozidlách s vysokorýchlostným pripojením a najnovšie technológie umelej inteligencie na zlepšenie pohodlia a bezpečnosti. Kia modernizuje svoju technológiu asistencie pri jazde na diaľnici (HDA) a do roku 2026 plánuje rozšíriť rozsah systému na autonómnu jazdu v mestách prostredníctvom neustáleho vývoja presných snímačov s vysokým rozlíšením a softvéru pre autonómnu jazdu.

V roku 2024 Kia ​​plánuje predstaviť dva nové modely – EV3 a K4 sedan, tri facelifty (EV6, K8 sedan a Sportage) a dva deriváty (K3 päťdverový a EV6 GT).

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Kia
Predchádzajúci článokTOP turistické miesta Bosny a Hercegoviny (I. časť)
Nasledujúci článokDruhá generácia Porsche Taycan je v plnom vývoji. Dostane dlhší dojazd