Na Mercedes-Benz EQA, základné kompaktné elektrické vozidlo značky, sa čakalo už dlho. Jeho interiér však unikol na svetlo sveta ešte pred premiérou!

Mercedes-Benz EQA bude mať svetovú premiéru 20. januára 2021 a bude už druhým úplne elektrickým vozidlom z nemeckej prémiovej garáže. V Európe bude dispozícii už tento marec. Aj keď spoločnosť zatiaľ neposkytla nijaké podrobnosti o tom, ako bude auto vyzerať, v skutočnosti vieme, že bude vychádzať z GLA a pravdepodobne bude mať veľmi podobný štýl.

Kabína Mercedesu EQA odhalená pred svetovou premiérou

Ohromujúci koncept EQA sa prvýkrát ukázal pred niekoľkými rokmi ako elegantný hatchback. Od tej doby sa model zmenil na konzervatívnejší crossover, ktorý bol ešte nedávno ukázaný na špionážnych fotografiách pokrytý kamuflážou. Ako menší elektromobil, ktorý preferuje mladšiu klientelu, si Mercedes vybral troch nemenovaných influencerov, aby online premiére dodali charizmu.

Spoločnosť zatiaľ neposkytla informácie o tom, akou silou bude model EQA disponovať. Zatiaľ blúdia kulisami špekulácie, že dvojica elektromotorov s celkovým výkonom 200 kW a krútiacim momentom 499 Nm dostane 60 kWh batériu. Aj keď tieto hodnoty nie sú vyššie ako má GLA 250 s tepelným motorom, EQA by ho mala zatieniť okamžitým nástupom krútiaceho momentu. Spotreba nového elektrického modelu by mala byť 15,7 kWh / 100 km a po nej prídu na trh aj výkonnejšie verzie s pohonom všetkých štyroch kolies.

Kabína Mercedesu EQA odhalená pred svetovou premiérou

Akokoľvek nereálne sa to môže zdať, EQA bude najlacnejším elektromobilom v ponuke Mercedes-Benz. Bude vybavená novými funkciami a značka tvrdí, že dostane štandardný navigačný systém s elektrickou inteligenciou. To znamená, že aj napriek doprave a uzáverám vypočíta najrýchlejšiu cestu do cieľa. Na základe prebiehajúcej simulácie sa berú do úvahy aj potrebné zastávky na nabíjanie, ako aj mnoho ďalších faktorov, ako je topografia a počasie.

Kabína Mercedesu EQA odhalená pred svetovou premiérouTo by malo uľahčiť rozhodovanie každému, kto sa s čistým elektrickým pohonom ešte nestotožnil. Na odhalenom interiéri je vidieť vkusné uplatnenie okolitého osvetlenia a dizajn, ktorý jednoznačne zdieľa s GLA. Viac informácií vám určite prinesieme už po oficiálnej premiére.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJBehance
Predchádzajúci článokTo naj od Alpiny, diel 7: Alpina B6 3.5
Nasledujúci článokÚplne nová Dacia Bigster, čo vám pripomína 7-miestne SUV?