Domov Elektromobilita Smajlík na kolesách a hore bez. Genesis predstavuje koncept elektrického kabrioletu

Smajlík na kolesách a hore bez. Genesis predstavuje koncept elektrického kabrioletu

Kde inde ako v slnečnej Kalifornii mohol Genesis predstaviť koncept elektrického štvorsedadlového kabrioletu X Convertible. 

Slnkom zaliate územie, ktoré je navyše mimoriadne vľúdne k elektromobilom, bolo svedkom odhalenia v poradí už tretieho konceptu radu X nesúcim dizajnový jazyk Athletic Elegance. Genesis najprv ukázal štúdiu s názvom X Concept, aby potom v prvej polovici tohto roka sme sa mohli pokochať pohľadom na koncept X Speedium Coupé. Tretí koncept Genesis X Convertible síce zostáva verný novému dizajnovému štýlu, ale predstavuje ho hore bez.

Genesis X Convertible

Genesis začal svoje pôsobenie na trhu ako výrobca manažérskych limuzín. Pri vytváraní novej, diferencovanej DNA dizajnu sme postupne zvyšovali emocionálnu príťažlivosť aplikovaním tejto DNA na typológiu SUV. Teraz nám elektrické pohonné jednotky poskytli dokonalý scenár, v ktorom si užijeme prírodu, a podnietili značku vytvárať vozidlá s ešte väčším emocionálnym ohlasom,“ povedal pri predstavení Genesisu X Convertible hlavný kreatívny riaditeľ značky Luc Donckerwolke.

Genesis X Convertible

Trilógia konceptov zavŕšená

Koncept Genesis X Convertible zdieľa svoju architektúru a elektrickú hnaciu sústavu s konceptom X Concept z roku 2021 a konceptom X Speedium Coupe z roku 2022. V kombinácii s  pevnou skladacou strechou s integrovanými sklami vytvára automobilom dokonalé médium na komunikáciu s prírodou a umožňuje cestujúcim vychutnať si prostredie cesty novým, ničím nerušeným spôsobom.

Genesis X Convertible

Majestátny postoj X Convertible na ceste deklaruje dlhá kapota, krátky predný previs a dlhý rázvor. Charakteristické dva úzke pásy diódových svetiel, vpredu vypracované do tvaru akéhosi komixového úsmevu identifikujú koncept ako jednoznačného zástupcu elektrických vozidiel značky Genesis. Funkcia chladenia hnacieho ústrojenstva a batérií bola premiestnená do spodných otvorov v prednom nárazníku.

Genesis X Convertible

Inšpirácia z kórejskej architektúry

Interiér konceptu sa vyznačuje asymetrickým usporiadaním štyroch sedadiel. Ústredným motívom jeho dizajnu je farba Giwa Navy, pomenovaná podľa typických strešných škridiel na kórejských domoch. Textúrovaná grafika tkanej podložky je vyrobená z recyklovateľnej vlnenej tkaniny a obklopuje kabínu, čo kontrastuje s hladkými a elegantnými koženými povrchmi sedadiel. Oranžová Dancheong, pomenovaná podľa dekoratívnych farieb na tradičných kórejských drevených budovách, slúži ako výrazná kontrastná farba obopínajúca kabínu opäť v dvojriadkovom motíve.

Je zrejmé, že budúce sériové elektrické vozidlá značky Genesis, ktoré sa budú predávať aj v Európe, budú niesť veľmi príbuzný dizajnový jazyk. Genesis chce od roku 2030 predávať výhradne elektrické vozidlá a disponovať chce minimálne šiestimi modelmi. Či medzi nimi bude aj luxusný štvorsedadlový kabriolet, ukáže až čas.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokObchvat Ružomberka má bližšie k dokončeniu, prerazili tunel Čebrať
Nasledujúci článokPorsche 911 Dakar oficiálne: rally verzia nebude pre každého