Domov Elektromobilita Rekonštrukcia za 2 miliardy. Tu bude Ford vyrábať 250.000 elektromobilov ročne

Rekonštrukcia za 2 miliardy. Tu bude Ford vyrábať 250.000 elektromobilov ročne

Ford dnes otvoril Kolínske centrum elektrických vozidiel, kde bude vyrábať nové generácie elektromobilov pre európskych zákazníkov.

Ford v rámci investície vo výške 2 miliárd dolárov pretransformoval svoju historickú továreň v mestskej časti Niehl v Kolíne nad Rýnom. Ta bola postavená ešte v roku 1930. Areál s rozlohou 125 hektárov využíva novú výrobnú linku, montážnu linku pre akumulátory a najmodernejšie nástroje a funkcie automatizácie. Ročná výrobná kapacita môže dosiahnuť viac ako 250 000 elektromobilov. Prvým elektrickým vozidlom vyrábaným v Kolíne nad Rýnom sa stane nová generácia modelu Explorer.

Závod v Kolíne je prvým montážnym závodom Fordu na svete s neutrálnou uhlíkovou stopou. „Otvorenie Kolínskeho centra elektrických vozidiel predstavuje začiatok novej generácie čistej výroby a elektrických vozidiel v Európe,“ povedal Bill Ford, výkonný predseda spoločnosti. „Tento podnik bude teraz jedným z najefektívnejších a najekologickejších závodov v celom odvetví. Mám radosť, že môžem pokračovať v práci v snahe pripraviť budúcnosť s nulovými emisiami pre naše deti a vnúčatá.

Ford

Uhlíkovo neutrálny

Medzi vozidlami, ktoré sa na tomto mieste vyrábali už od roku 1930, sú modely ako Ford Model A, Taunus, Capri, Granada a Fiesta. Počas viac ako 90 rokov sa tu vyrobilo vyše 18 miliónov vozidiel. Podstatou Kolínskeho centra elektrických vozidiel je digitálny pokrok, ktorý umožnil prepojiť stroje, vozidlá a pracovníkov. Neoddeliteľnou súčasťou zvyšovania efektivity výrobných procesov a postupného zlepšovania je implementácia samoučiacich sa strojov, autonómnych dopravných systémov a správy veľkého množstva dát v reálnom čase. Nové kolaboratívne roboty s poznávacími schopnosťami a riešeniami rozšírenej reality podporia zamestnancov. Taktiež zvýšia efektivitu a výmenu údajov s inými závodmi, aby bolo možné zdieľať skúsenosti v reálnom čase.

Aby Ford dokázal dosiahnuť neutrálnu uhlíkovú stopu, obmedzí spotrebu energie. Celý objem elektrickej energie a zemného plynu, ktorý je potrebný na prevádzku továrne, je uhlíkovo neutrálny a má certifikát 100-percentne obnoviteľnej elektriny a biometánu. Po úplnom spustení prevádzky získa Kolínske centrum elektrických vozidiel Ford nezávislý certifikát uhlíkovo neutrálnej výroby. Toto nezávislé osvedčenie bude podliehať pravidelnému auditu. Akékoľvek zostávajúce emisie budú vyrovnané nákupom kvalitných uhlíkových kompenzácií.

Technologickú modernizáciu Kolínskeho centra elektrických vozidiel Ford sprevádzajú ekologické vylepšenia biodiverzity a ekologickej rovnováhy existujúcej zelene v závode. Medzi zavedené opatrenia patrí nová výsadba trvaliek, premena ekologicky nevýznamných trávnatých plôch na poľné lúky a hmyzie hotely, ako aj lokality pre netopierov a vtákov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCisárove nové šaty. Nissan ukázal priehľadný model motoru V6
Nasledujúci článokDLHODOBÝ TEST Hyundai IONIQ 5 – dostali sme úplne nové auto, treba elektromobil “zabehnúť”?

1 COMMENT

Comments are closed.