Domov Lifestyle Mansory Gronos – krikľavé peklo so šiestimi kolesami

Mansory Gronos – krikľavé peklo so šiestimi kolesami

Foto: Mansory

Mercedes triedy G ponúka už v základnom prevedení výborné terénne schopnosti, ktoré zákazníci využívajú podstatne častejšie ako pri klasických SUV. Mansory Gronos 6×6 však tieto schopnosti posúva na ešte vyššiu úroveň, pričom nezabúda ani na špecifický štýl, ktorí zákazníci Mansory milujú.  

Rovnako ako pri MANSORY Gronos Coupé EVO C sme veľmi hrdí na kvalitu a dokonalé remeselné spracovanie všetkých úprav karosérie a opäť a veľmi pôsobivo demonštrujeme našu vysokú odbornosť v oblasti konštrukcie karosérie,“ hovorí Kourosh Mansory, generálny riaditeľ spoločnosti Mansory. Prestavba štandardného Mercedesu G63 na pick-up s dvojitou kabínou sa vykonala pri zachovaní pôvodného dizajnového jazyka. Na želanie je teraz možné na každú kompletnú prestavbu nainštalovať jednotlivé karbónové diely, ktorých dizajn si môže určiť zákazník.

Foto: Mansory
Špeciálne mechanické úpravy

Keďže väčšina zákazníkov rada používa triedu G na cestovanie so svojimi priateľmi, v tejto komplexnej prestavbe sú namontované aj výklopné zadné dvere. Táto prestavba uľahčuje nastupovanie dozadu, a preto ponúka najlepší možný vstupný komfort v súlade s mottom „Nový prístup k luxusu“. Táto prestavba vyžadovala veľa technického a konštrukčného úsilia. Nielenže sa museli zrkadlovo posunúť úchyty dverí od B stĺpika k C stĺpiku, ale aj celá technológia otvárania dverí vrátane kľučiek dverí, aby sa zachoval harmonický vzhľad auta.

Foto: Mansory

Všetky mechanické prestavby sú vykonávané pri zachovaní štandardnej bezpečnostnej technológie a všetky potrebné optické úpravy sú citlivo začlenené do celkového dizajnu vozidla. Rozšírené nášľapné lišty a karbónové prídavné diely z „konverzného programu Gronos“ inštalované po celom vozidle dopĺňajú túto kompletnú prestavbu do harmonického celku. Zariadenia na ochranu proti nárazu však striktne odlišujú Mansory Gronos 6×6 od ostatných konverzných programov triedy G od Mansory. So štyrmi prídavnými LED svetlometmi namontovanými na streche a navijakom vpredu je možné použiť ďalšie špeciálne príslušenstvo pre náročné terénne použitie.

Mansory Gronos interiér
Foto: Mansory
Regulácia tlaku v pneumatikách spoza volantu

V oblasti podvozku znamená montáž prídavnej nápravy nemenej zložité úpravy a aj tu inžinieri preukázali svoju vysokú technickú odbornosť. Spomenúť treba aj novo vyvinutú a zároveň masívne zosilnenú prednú nápravu, portálové prevody na všetkých nápravách a tiež uzamykateľné diferenciály v pozdĺžnom a priečnom smere na tretej (prídavnej) náprave. Špeciálny podvozok s vysokovýkonnými tlmičmi dopĺňa vysoký technický štandard vozidla. Výška a šírka sa zväčšili až o 250 mm a karoséria sa predĺžila o pôsobivých 1375 mm. Tak ako všetky kompletné prestavby triedy G z programu Mansory je aj Gronos 6×6 k dispozícii v pancierovej verzii.

Mansory Gronos
Foto: Mansory

V závislosti od požiadaviek zákazníka môže byť automobil dodaný s cestnými alebo terénnymi pneumatikami. V prípade druhej možnosti sa používajú pneumatiky Pirelli typu Scorpion ATR s rozmermi 325/55 22. Vďaka integrovanému systému hustenia pneumatík s vysokovýkonným kompresorom a riadiacou jednotkou v kokpite možno tlak vzduchu vo všetkých šiestich pneumatikách kedykoľvek prispôsobiť príslušným terénnym podmienkam – a to všetko bez vystupovania z vozidla.

Mansory Gronos zadná časť
Foto: Mansory
O 50 % vyšší výkon

Vďaka rôznym úpravám hnacieho ústrojenstva dosahuje Mansory Gronos 6×6 výkon 900 koní a maximálny krútiaci moment 1 200 Nm. Zvýšenie výkonu bolo dosiahnuté najmä vďaka novému turbodúchadlu výfukových plynov so zvýšeným plniacim tlakom až na 3,45 bar, novému medzichladiču, dvom vysokotlakovým palivovým čerpadlám, upraveným softvérom motora, prevodovky a CPC, športovému vzduchovému filtru a, samozrejme, novému výfuku. Všetky tieto úpravy sa postarali o zvýšenie výkonu o 315 koní a krútiaceho momentu o 400 Nm.

Mansory Gronos strop s LED diódami
Foto: Mansory

Ako pri všetkých kompletných prestavbách od spoločnosti Mansory, aj v interiéri je možné si vo všeobecnosti vybrať kožu, farby, prešívanie a karbónový dizajn podľa individuálneho priania každého zákazníka. Zvláštnosťou je strešné obloženie na štýl vozidiel Rolls-Royce s viac ako 3000 LED diódami, pričom ich dizajn a vyhotovenie je opäť možné prispôsobiť každému klientovi osobitne. a je inštalované na želanie zákazníka a môže si ho individuálne vybrať každý zákazník z hľadiska dizajnu a vyhotovenia.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 13

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová Honda NSX vo vývoji? Tajnosti okolo projektu
Nasledujúci článokJeep Wagoneer S odhalil interiér