Krádež auta je obrovský škrt cez rozpočet každej rodiny. Istá žena z amerického štátu Kentucky sa ale presvedčila o tom, že aj zlodej môže byť vychovaný. 

Istej žene z Louisville v americkom štáte Kentucky zlodej odcudzil automobil priamo z príjazdovej cesty. Na tom by, bohužiaľ, v dnešnom svete nebolo nič zvláštne, ak by majiteľka auto nenašla na tom istom mieste o tri dni neskôr – spolu s ručne písaným ospravedlnením od zlodeja.

Polícia potvrdila, že Pamela Barker, majiteľka auta, ohlásila krádež auta v nedeľu. Polícii dodala presný opis vozidlá aj so špecifickými prvkami, vďaka ktorým je pomerne ľahko rozpoznateľné. Okrem toho sa o pomoc obrátila aj na sociálne médiá, ktoré dnes hýbu svetom. No potom sa stalo niečo naozaj nečakané.

O tri dni neskô Barkerová našla svoje auto na tej istej príjazdovej ceste, z ktorej bolo odcudzené. Vo vnútri auta bola ručne písaná poznámka, ktorú zrejme napísal sám zlodej, v ktorej vysvetlil, prečo sa rozhodol auto majiteľke vrátiť. Zároveň sa jej ospravedlnil za všetky nepríjemnosti, ktoré jej spôsobil.

“Hey Pamela Barkerová, ospravedlňujem sa za vaše auto. Vlámal som sa do vášho auta a našiel som vnútri kľúče, tak som sa rozhodol, že si zajazdím. Je mi to naozaj ľúto. Pochopil som, aké ťažké to je nemať auto, a preto som vám ho priviezol späť. Ešte raz sa vám ospravedlňujem. Viem, že to aj tak nenapraví chybu, ktorú som spravil,” stálo v poznámke. Zlodej na záver nezabudol svojej obeti popriať veľa šťastia do budúceho života.

Zaujímavá je aj odpoveď majiteľky. Spočiatku Barkerová nemohla uveriť svojim očiam, ako povedala médiám, a dodala, že už sa takmer zmierlia s myšlienkou, že svoje auto už nikdy neuvidí. Potom si ale podľa vlastných slov uvedomila, že ktokoľvek jej auto ukradol, zrejme ho potreboval viac ako ona. “Som rada, že moje auto dokázalo pomôcť niekomu v núdzi. Jednoducho si potreboval moje auto požičať na 3 dni a potom mi ho vrátil,” povedala Barkerová.

Riešením môže byť HAKA

Hoci sa tento konkrétny príbeh skončil šťastne, je to naozaj jedinečný prípad. Čo teda robiť, ak vám ukradnú auto? Okrem samozrejmých vecí, ako nahlásenie krádeže polície, môže byť riešením aj HAKA. O čo vlastne ide? Je to pôvodne slovenský projekt, ktorý sa nedávno rozrástol aj za hranice našej malej republiky. Projekt HAKA je založený na vzájomnej pomoci ľudí, ktorých postretol rovnaký osud – ukradnuté auto. Aspoň taká bola pôvodná myšlienka autora projektu Štefana Farkaša, ktorý s projektom začínal najprv len na sociálnych sieťach. V súčasnosti sa do hľadania ukradnutých áut môže zapojiť ktokoľvek, kto má smartfón s fotoaparátom a prístupom na internet prostredníctvom aplikácii na Android, ale aj na iOS od Apple. Viac o projekte:

HAKA: Takto to dopadne, ak sa obyčajní ľudia spoja proti zlodejom áut

Zdroje: autoevolution | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSpotreba ropy bude o 7 rokov na vrchole. Potom má prísť doba elektromobilov
Nasledujúci článokAston Martin poháňaný vínom? Áno, aj toto je jedno z áut kráľovskej rodiny!