Domov Lifestyle Tesla a rekordná svetelná šou, takto sa žije vo Fínsku

Tesla a rekordná svetelná šou, takto sa žije vo Fínsku

Rekordná svetelná šou akú pravdepodobne ešte nikdy predtým vo Fínsku nevideli. Ak ste čakali, že za touto šou bude nejaká špeciálna technika, máte pravdu iba čiastočne. Celý tento „svetelný“ rozruch totiž spôsobilo 687 vozidiel od amerického výrobcu elektromobilov Tesla. Pozrime sa na tento počin trošku bližšie.

Nový netradičný svetový rekord má na svedomí takmer 700 modelov značky Tesla. Aby sme dodržali presnosť informácií, presne išlo o 687 modelov a ich majiteľov. Nie tak dávno sa totiž v hlavnom meste Fínska, v Helsinkách, uskutočnila pomerne zaujímavá a unikátna akcia. Svetelná šou púta pozornosť celého sveta.

svetelná šou
Foto: Tesla
Sandstorm a blikajúce svetlá

Pod holým nebom sa zišli majitelia svojich elektrických miláčikov a rozhodli sa urobiť skutočne jedinečnú svetelnú šou, aká nemá obdoby. Všetko spočívalo v uvedení každého jedného vozidla do takzvaného pohotovostného režimu. Následne všetci majitelia aktivovali blikanie svetiel. Aby toho nebolo málo, do tejto svetelnej kulisy sa pridal aj legendárny tanečný song ešte z 90. rokov od Darude – Sandstorm. Túto šou následne aj zachytili na video, takže si túto jedinečnú atmosféru môžete vychutnať aj takto sprostredkovane.

Video znázorňuje veľmi úzku a koordinovanú akciu, ktorá vznikla blikaním predných aj zadných svetiel. To vytvorilo pomerne slušnú auru a majitelia si to aj podľa záberov veľmi užívali. V tomto prípade nejde o prvý nápad zorganizovať podobnú akciu ako táto. Veľmi obdobná šou sa odohrala zhodou okolností tiež tento rok, ešte v septembri v Nemecku. V meste Hamm sa na jednom mieste zišlo o niečo menej vozidiel. Presnejšie 225 vozidiel Tesla.

Rekordy sa majú prekonávať

Aj napriek tretinovému počtu automobilov na akcii v Nemecku vznikla jedinečná atmosféra. Unikátom akcie vo Fínsku však zostáva aj oficiálny zápis do knihy rekordov. Ako to však už býva, rekordy máme na to, aby sme ich prekonávali. A preto zostáva iba otázkou času, kedy sa niekto odváži postaviť a zablikať si s ešte väčším počtom elektromobilov od Tesly. Možno sa o niečo podobné niekto pokúsi aj u nás, iba či bude tých modelov Tesla na Slovensku dosť na prekonanie fínskeho rekordu?

$35 MILLION - MEGA TESLA LIGHT SHOW || 687 TESLA FINLAND

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok350 km/h bez strechy nad hlavou. Pagani Imola Roadster
Nasledujúci článokTajné manévre Peugeotu na Slovensku, čo to stvárali?