Aj v roku 2018 sa priaznivci značky Volkswagen mohli na rakúskom Wörthersee GTI Treffen pokochať tým najlepším, čo garáž dala. Už dávno to však nie je len o koncernoch. Každým rokom pribúda viac a viac značiek, ktoré takpovediac rozširujú záujem verejnosti o toto tradičné podujatie.

Toto stretnutie automobilových fanúšikov Volkswagenu je jedným z najväčších svetových vôbec. Prebieha už od roku 1982, spravidla vždy štyri dni v meste Reifnitz am Wörthersee v Rakúsku. Túto udalosť ročne navštívi viac ako 250 000 ľudí, nehľadiac na vekové rozdiely. Teenageri, rodiny s deťmi či staršie páriky sediace na stoličkách pri ceste – všetkých ale spája vášeň pre krásne autá.

Pre majiteľov znížených áut každoročne pribúdajú desiatky barikád v podobe spomaľovačov, aby nedochádzalo ku kolíziám kvôli ,,nevybujareným“ divochom. Pre divákov okolo cesty to však znamená, že máme oveľa viac času detailnejšie si prezrieť každé vozidlo.

Medzi hlavných zástupcov veľkých automobiliek na Wörthersee samozrejme patrí Volkswagen. Čo by to bol predsa za rok, keby nemci neprišli predstaviť medzi ,,svojich ľudí“ nejakú novinku. Tento rok sa tak stalo v podobe nového Golfu GTI TCR, o ktorom si môžete viac prečítať TU. Oku verného stúpenca značky určite neunikol ani dvojkový Golf, ktorý sa zúčastnil v roku 1987 závodu do vrchu v americkom Pikes Peak.

Avšak, ako pri väčšine zrazov, ktoré sa konajú počas roka, je najlepšie to zažiť a ochutnať na vlastnej koži atmosféru medzi ľuďmi a nadýchať sa troška toho benzínu popri ceste. Sami si môžete prezrieť nižšie vo videách, o čo všetko by ste sa budúci rok nemali ukrátiť.

Výborné na tom všetkom je, že vstup je voľný. Ste stále v malom rakúskom mestečku, ktoré je obklopené nádhernou prírodou, nachádza sa nad ním rozhľadňa a tak si viete čas vyplniť akokoľvek. Pár úsmevných momentov, niekoľko utieraných sliniek nad nádherne upravenými autami a zvuk motorov a výfukov všade navôkol – to je to, čo by ste určite nemali vynechať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok„Papa“ Lambo sa vydražilo, výťažok putuje na charitu
Nasledujúci článokDevel Sixty 6×6 SUV Concept vs Mercedes-Benz AMG GT S!