Volkswagen už budúci rok príde s ostrou verziou T-Roc R! Kompaktné športové SUV s najväčšou pravdepodobnosťou dostane výkon viac ako 300 koní a pohon všetkých štyroch kolies. 

Volkswagen a jeho modelová ofenzíva pokračujú. Do športovej rodiny, kde doteraz kraľoval hlavne Golf R, pribudne aj komapktný crossover T-Roc R. S prvými informáciami prišiel už tradične nemecký plátok AutoBild, ktorý sa dostal k fotografiám odmaskaného ostro ladeného kompaktného SUV. Dvorný grafik nemeckého AutoBildu sa následne pohral v grafickom editore a stvoril možnú podobu malého športového SUV. Vzhľadovo sa ostrá verzia obľúbeného T-Rocu príliš nelíši od verzie R-Line predstavenej na autosalóne IAA vo Frankfurte v roku 2017. Avšak pozornému oku neujde pár detailov, ako napríklad širší rozchod kolies alebo väčšie kolesá.

V zadnej časti upútajú najmä pre R modely tradičné štyri výfukové koncovky, ktoré zrejme len s miernymi úpravami pochádzajú zo spomínaného Golfu R. Práve to je podľa nemeckého AutoBildu dôkazom, že pod kapotou drieme dvojlitrový štvorvalcový zážihový turbomotor s výkonom 310 koní. Rovnaký, ako ten v Golfe R, ktorý ale medzičasom v dôsledku plnenia emisných noriem prišiel o 10 koní. Rovnako pravdepodobné bude aj použitie pohonu všetkých kolies prostredníctvom medzinápravovej spojky Haldex, ktoré vo Volkswagene nazývajú 4Motion. Samozrejmosťou bude zrejme aj 7-stupňová dvojspojková automatická prevodovka DSG. T-Roc by teda mohol kompletne prevziať koncept pohonu z Golfu R.

Zatiaľ nie je jasné, kedy sa športový T-Roc R dostane na trh, avšak podľa AutoBildu to nebude skôr, ako v roku 2019. Rovnakou záhadou je aj cena, ktorú v súčasnej dobe môžeme len hádať. Aktuálne ale v slovenskom cenníku nefiguruje ani Golf R. V tom nemeckom vrcholový hothatch s Wolfsburgu začína na cene 43.200 eur. Za základný T-Roc s trojvalcovým motorom 1,0 TSI s výkonom 85 kW (115 k) zaplatíte 16.940 eur. Vrcholom je zatiaľ verzia s 2,0-litrovým benzínovým turbomotorom, ktorý poskytuje výkon 140 kW (190 k), s pohonom všetkých kolies 4Motion a 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG vo výbave Sport za 29.470 eur.

 

Civilný Volkswagen T-Roc

Zdroje: Autobild | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAudi RS7: Prvý automobil s plug-in hybridnou technológiou z divízie Audi Sport
Nasledujúci článokNové BMW radu 3: Bestseller sa svetu ukáže už na jeseň