Domov News Výhody úspornejšieho svietenia s LED auto žiarovkami

Výhody úspornejšieho svietenia s LED auto žiarovkami

Viditeľnosť najmä v ranných hodinách je na niektorých úsekoch veľmi slabá. Začína jeseň a s ňou čoraz častejší výskyt ranných hmiel.

Ak pravidelne jazdievate na dlhšie trasy a jazdíte aj po západe slnka, je potrebné, aby ste boli dostatočne osvetlený nielen spredu, ale aj zozadu. Vzhľadom na zhoršovanie sa počasia záleží na kvalite osvetlenia automobilu. Úspornejšie, ale aj kvalitnejšie osvetlenie auta získate jedine vtedy, ak si namiesto halogénových auto žiaroviek zvolíte úspornejšie LED auto žiarovky.

Dodajú exkluzívny vzhľad vášmu autu

Ak máte starší automobil, určite oceníte kvality úspornejších auto LED žiaroviek. Dodávajú vášmu autu exkluzívny vzhľad a kompletne zmenia dizajn vášho auta. Odrazu bude vaše auto iné, športovejšie, modernejšie. Pôsobia luxusne a to im nik neodoprie.

Aké sú výhody auto LED žiaroviek?

Ich najväčšou výhodou je dlhšia životnosť v porovnaní s klasickými halogénovými žiarovkami. Ak jazdíte do komplikovanejších terénov, oceníte vyššiu odolnosť voči otrasom. Môžu zaberať menej miesta a ich výmenu zvládnete bez toho, aby ste sa pri tom zapotili. Cenovo sú síce o čosi drahšie ako klasické halogénové, sú však omnoho kvalitnejšie a nevypália sa tak rýchlo, ako klasické halogénové. Oceníte aj ich vyššiu svietivosť práve teraz v jesennom období, kedy je slnečného žiarenia pomenej a počas celého dňa budete odkázaní len na kvalitné osvetlenie vášho auta.

Vozidlá, ktorých súčasťou sú majáky vybavené LED žiarovkami (napríklad zásahové vozidlá, sanitky), môžu mať maják pustený aj niekoľko hodín pri vypnutom motore. Batéria sa tak vôbec nevybije.

Zaujímavosti týkajúce sa auto LED žiaroviek

  • Viete, kedy boli úplne prvýkrát použité auto LED žiarovky? Bolo to v roku 1984 na Chevrolet Corvette ako brzdové svetlá.
  • Cadillac Deville (americké auto) bolo prvé osobné osobné auto s „ledkami“ na zadných svetlách.
  • Kia Opirus bolo prvé auto, ktoré malo „ledkové“ predné smerovky.
  • Audi R8 bolo prvé auto, ktorého prvý svetlomet mohol byť kompletne ledkový.
  • Mercedes Benz triedy S z roku 2013 bolo prvé auto, ktoré bolo kompletne vybavené auto LED žiarovkami dokonca v aj najnižšom stupni výbavy.

Ak chcete omladiť svoje staršie auto, neváhajte a kúpte si kvalitné auto LED žiarovky na denné osvetlenie, osvetlenie interiéru a osvetlenie ŠPZ.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMotorkárska výbava, ktorá vám vydrží roky. Ako nájsť tú správnu!
Nasledujúci článokŠkoda Octavia G-Tec: Modernizovaná, s väčšími nádržami a výhradne ako kombi