Domov News Nový VW Touareg na prvých fotkách!

Nový VW Touareg na prvých fotkách!

Volkswagen už čoskoro obnoví vrchol svojej SUV ponuky, prichádza úplne nový Touareg.

Novú v poradí tretiu generáciu Touaregu budeme môcť oficiálne vidieť už v septembri vo Frankfurte, teraz však prichádzajú prvé špionážne snímky a dokonca aj jeden snímok kde je Touareg takmer úplne bez maskovania. Očakávame že nová generácia prinesie zásadné technologické novinky čím posunie dnes už zastaralý Touareg naspäť na výslnie segmentu SUV. Ako hovorí Elmar-Marius Licharz manager VW v oblasti stredných a veľkých vozidiel, Touareg urobí obrovský krok vpred, bude mladý, konektívny ale hlavne prémiový.

Touareg na fotkách pripomína koncept T-Prime GTE, čo sa v konečnom dôsledku aj dalo očakávať. Design nadväzuje na súčasné modely ako napríklad Arteon, kde je vidieť veľmi podobnú chrómovú linku masky chladiča a prepojenie predných svetlometov. Touareg bude postavený na koncernovej platforme MLB, ktorú bude zdielať s Audi Q7 alebo Bentley Bentayga. Rázvor osí kolies tak môže narásťie až o 100 mm a celková dĺžka až o 200 mm, presné rozmery zatiaľ niesu známe.

Pod kapotou môžme s najväčšou pravdepodobnosťou očakávať dve verzie trojlitrového naftového šesťvalca s výkonom od 215 do 270 koní. Čo vieme s určitosťou povedať je rozšírenie ponuky o plug-in hybridnú verziu GTE s dvojlitrovým štvorvalcom TFSI.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokManhart MHX6 700? X6M na steroidoch!
Nasledujúci článokRivalita medzi najslávnejšími modelmi automobiliek ! BMW E30 M3 vs. Mercedes-Benz EVO II a další…