Nový Volkswagen Polo šiestej generácie narástol a dostal najmodernejšiu technológiu.

Volkswagen Polo, vďaka jeho dĺžke Vám tak bude stačiť k zaparkovaniu iba 4-metrový priestor. Tento rozmer je obvyklý pre triedu mestských hatchbatckov. Polo túto hranicu prekračuje o 53 milimetrov. Pre pripomenutie, predchádzajúca generácia mala 3972 milimetrov. Rázvor narástol o 94 milimetrov (na 2564) a samotná kabína sa rozšírila o 69 milimetrov (1751). To sa tak prejaví v pohodlí pasažierov a navýšeniu kufrového priestoru z minulých 280 litrov na dnešných 351 litrov.

Dizajn automobilu pôsobí oveľa športovejšie, pribudli ostrejšie hrany a variant GTI má agresívnejší look, ktorý už prednedávnom nemecká automobilka odhalila. Už takým tradičným stupňom medzi základnou verziou a verziou GTI je paket R-Line.

Čo sa však bude ukrývať pod kapotou berlínskej novinky? Automobil budú poháňať zväčša trojvalcové motory ako atmosférické (1,0 MPI s výkonmi 48 kW a 55 kW) tak turbomotory 1,0 TSI s výkonmi 70 kW a 85 kW. Ak holdujete skôr naftovým motorom, môžete zvoliť variantu 1,6 TDi s výkonmi 59 kW a 70 kW. Novinkou sú motory na pohon CNG. Tie budú vo svojich útrobách ponímať 1,0-litrový trojvalec TGi s výkonom 66 kW. Motory budú spriahnuté s manuálnou 5-stupňovou prevodovkou (pri slabších verziách), u silnejších pôjde vybrať medzi šesťstupňovou a sedemstupňovou DSG prevodovkou. Výkonovým vrcholom medzi „sériovkami“ bude benzínový 1,5-liter s výkonom 110 kW / 150 koní. Špičkou novej generácie bude vyššie spomínaný model GTI, v ktorom bude zapustený 2,0-litrový TSI motor s výkonom 147 kW. Tento motor nahradzuje 1,8 TSI (141 kW) z predchádzajúcej generácie.

O výbavu nebude takisto núdza. Nové Polo sa zameriava ako na konektivitu (Apple CarPlay, Andriod Auto,…), tak na bezpečnosť. Na výber bude z veľkého množstva asistenčných systémov, či už brzdných, parkovacích alebo adaptívneho tempomatu až do rýchlosti 210 km/h. Automobil bude mať takisto schopnosť rozpoznať chodca, či sledovať vozidlá v mŕtvom uhle. Za príplatok budete môcť mať aj bezdrôtovú nabíjačku vašich smartfónov, bezkľúčový vstup, či full-LED svetlomety.

Volskwagen tvrdí, že do predaja by nové Polo malo vstúpiť ešte tento rok. Viac sa dozvieme už čoskoro, na premiére v Berlíne.

 

Zdroj: topgear.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové Audi A8 sa ukazuje na prvých záberoch.
Nasledujúci článokBMW M s hybridným motorom? Realita blízkej budúcnosti.